Cserkászvacsora Ottawaban

/ Hajzer Sándor /
hajzer.sandor képe
Hósszú kihagyás után újra megrendezésre került a cserkészvacsora Ottawaban.
Anyák napi ajándékCserkészvacsora tábortűzAnyák napi ajándékAnyák napi ajándék

A 28. sz. Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat több éves kimaradás után újra megrendezte az adománygyűjtő cserkészvacsorát. Idén nyáron a covid időszak alatti lezárások után ismét megrendezik a cserkész jubileumi tábort Fillmore-ban. Ez a tábor 5 évente kerül megrendezésre és a világ minden tájáról érkeznek cserkészek. Ezen a táboron részt vesznek az Ottawai cserkészek is több örssel, amire már  javában folynak a készülődések.

Az adománygyűjtő cserkészvacsora elsődlegesen erre a táborra gyűjtött bevételt, hogy a szülőket segíteni tudják hozzájárulásukkal. A vacsora sikeresen megvalósult, aminek én voltam a fő szervezője. 110 ember vett részt rajta és mindenki nagyon jól érezte magát. A cserkészek a vacsora kezdeteként egy bevonulással köszöntötték a jelen lévőket, majd kezdetét vette a felszolgálás. Miután mindenki befejezte a vacsorát, megkezdődött a tombola sorsolás. A tombolát egy műsor követte ahol a cserkészek egy tábortüzet mutattak be a jelen lévőknek, majd én egy táncházzal készültem az érdeklődők számára. Öröm volt nézni ahogy sokan lelkesen kapcsolódtak be a táncházba és táncolhattunk egy jót közösen. A táncház utáni időben pedig zene és tánc folyt az est végéig. A vacsorát a kedves és lelkes szülőknek köszönhettük, akik egész nap szorgoskodtak a konyhában. 

Áprilisban az Ottawai Magyar Oskola tanulói pedig szorgosan készülnek az anyák napi ünnepségre, ahol a szülőknek egy műsorral kedveskednek a gyerekek, illetve nagyon szép ajándékokat is készítenek az anyukáknak.