Családi kirándulás az ottawai cserkészcsapattal

/ Nagy Máté Teó /
nagy.mate.teo képe
Az ottawai magyar cserkészek hagyományosan egy családi kirándulással kezdik az új évet.
Ottawai cserkészek

A 28. Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat létszáma a COVID-időszak nehézségei ellenére sem csökkent az elmúlt években, így 30-35 fő rendszeresen megfordul a szombati foglalkozásokon. A gyerekek a hétről hétre való találkozások révén már jól ismerik egymást, a családi kirándulások célja pedig, hogy a szülők is barátságokat kössenek egymással, így erősítve a magyar közösséget.

Mint ahogyan a gyerekek esetében is igaz, az igazán mély barátságok, az igazán jó történetek és beszélgetések soha nem az osztályteremben, hanem azon kívül alakulnak. Ebben a felnőttek sem különböznek a gyerekektől, a gyönyörű környezetben való kötetlen beszélgetések által válhatnak barátsággá az addigi ismeretségek.

Az idei túra a Morris Islandet járta be, s az időjárás igazán kegyes volt a szép számú kirándulóhoz: mínusz 1-2°C-os hidegben és friss hóval borított tájon haladtunk. A délután során szinte mindenről volt idő szót ejteni, a parkolóhoz való visszatéréskor már be is sötétedett. Az viszont világos, hogy ragyogó napot hagytunk magunk mögött.