Maratoni hurka- és kolbásztöltés a Cambridge-i Kossuth Házban.
A Cambridge-hez tartozó Kossuth Házban működik a Hungarian Canadian Club, amelynek tagjai minden évben maratoni hurka és kolbászt töltést rendeznek, hogy az érdeklődőknek legyen lehetősége belekóstolni az igazi magyar disznóságokba. A bevétel a Kossuth Házat támogatja, ahol az elnöknőnek Bíró Ágnesnek köszönhetően egész évben kitűnő programok várják a környékbeli magyar közösség tagjait.
A klub tagjai 2024. november 29-30-án vetették bele magukat a nagy munkába. Az előzetes rendelések alapján készítették el a több száz kilónyi húsárut. Már évek óta nagy sikert arató titkos recept alapján a tagok saját maguk keverik, majd töltik be a hurkákat és kolbászokat.
Valamit nagyon jót tudhat ez a titkos recept, hiszen a pluszban elkészített csomagokból is rengeteg fogyott. A munkában természetesen részt vettek a Kossuth Házban működő magyar étterem, a Goulash Place vezetői és dolgozói is, de a már említett elnöknő Bíró Ágnes is végig jelen volt, hogy még gyorsabban menjen a munka.
Nem csak a hurka volt fantasztikus ezen a két napon, hanem a hangulat is, hiszen remek csapat dolgozott együtt. A gyarapodó kolbásztekercsekkel együtt a viccelődésnek, nevetésnek sem volt belátható vége, de ez történik, ha jó társaságban telik az idő.
A népi kultúrával kapcsolatban is rengeteget olvashatunk a közös munkavégzések alkalmáról, hiszen ki akar egyedül dolgozni, ha lehet jó társaságban is. Azoknak a munkaalkalmaknak általában tánc lett a vége. Amikor az utolsó adag töltelék is eltűnt a keverőteknőből, jöhetett a jól megérdemelt disznótoros vacsora, amelyet egy hosszú asztalnál közösen fogyasztottak el a Kossuth Ház tagjai és segítői.
Goulash Place - https://www.facebook.com/goulashplace
Kossuth Ház - https://www.facebook.com/kossuthclubofficial
Hungarian Canadian Club - https://www.kossuthclub.ca/index.php/en/about-us/about-the-club