Bristolig is eljutott a Rubik kocka

/ Magyar Fanni /
magyar.fanni képe
2024. szeptember 21-én Rubik Ernőről tanulhattak a gyerekek. Izgalommal forgatták kezükben a Rubik-kockát és még a hagyományos magyar ebéd, a húsleves evése közben is igyekeztek a színes négyzeteket a helyükre illeszteni.
Rubik kockáztunkSzabadidős néptánc foglalkozásŐszi kreatív Rubik kockáztunk

A bristoli Tűzmadár Tanoda célkitűzése az idei tanévre, hogy a hagyományos magyar ünnepek és népszokások után a híres magyar emberekkel is megismertessék a tanulókat. A tanodában így kéthetente egy-egy magyar feltaláló, sportoló, tudós vagy művész élete, munkássága kerül terítékre. Szeptemberben Mátyás király után Rubik Ernővel ismerkedtek meg a tanulók. 

A tanodában a baba-mama, óvodás, kisiskolás és nagy iskolás csoport mellett nyelvi csoport is működik, ahol korosztályi képességeik alapján sajátítják el a tudásanyagot. 

Délutáni foglalkozásként játékos néptánc foglalkozást tartottam és igazán feltöltődtem a mosolygós gyermekek között. Megismerkedtünk a ropival, hiszen Angliában nem lehet kapni ezt a rágcsálnivalót és az egyik játék közben a gyermekek megkérdezték tőlem, hogy mi is az. Szerencsére az egyik kisfiú már evett az apukájával ilyet, így könnyen el tudtuk mondani a többieknek miről is van szó.

A fáradságos tánc után őszi kreatív foglalkozással zártuk a napot, ahol a gyermekek igazán önfeledten alkottak szabadon.