Bölénylesen az edmontoni cserkészek

/ Ivaskó Gergely /
ivasko.gergely képe
A szabadon kószáló bölényekről híres Elk Island Nemzeti Parkban kirándult az edmontoni 26. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat. A közös játék és sütögetés mellett természetesen a tanulásra is jutott idő.
Bölénylesen az edmontoni cserkészekBölénylesen az edmontoni cserkészekBölénylesen az edmontoni cserkészekBölénylesen az edmontoni cserkészek

A tizenöt gyermek és a felnőtt kísérők november 25-én, a szombati magyar iskola után öt autóval indultak útnak az Edmonton közelében fekvő Elk Island Nemzeti Parkba. Amint megérkeztek, a kiscserkészekre komoly feladatok vártak: a vadállatok nyomait és a fák felépítését tanulmányozták, valamint egy erdei menedékhelyet is fel kellett építeniük. A csapatmunka eredményesnek bizonyult. A gyerekek mókusok, nyulak, bölények és különböző madarak nyomaira is rábukkantak, valamint megtanulták azt is, hogyan kell viselkedni az erdei környezetben és mit tudnak építőanyagként is felhasználni.

Amíg a cserkészek a próbapontjaikat oldották meg, a szülők ebédet készítettek. A kemény munka után mindenkinek jól esett a frissen sült hot dog és a forró csokoládé. Naplemente előtt volt lehetőség egy kis szánkózásra és hógolyózásra is, mielőtt a csapat hazafelé vette az irányt. Különösen nagy élmény volt mindenkinek, hogy a parkolóban egy békésen legelésző bölénnyel is találkozhattak.