Bezárta kapuit a hamiltoni Magyar Iskola…

/ Lehoczki Sára /
lehoczki.sara képe
Szerencsére csak a nyári szünetre. Elballagtak a nyolcadikosok, lezajlott az évzáró előadás, elkészült a tabló, bemutatták táncukat a néptáncosok és már a nyár is a küszöbön áll…

Idén a különböző osztályok diákjai közös előadással búcsúztatták az iskolaévet. Az iskola egyik tanára, Bauer Izabella írta a darabot, amiben az erdő lakói arra keresték a választ, hogy miért késlekedik a tavasz? Hamar megtalálják az okát, a Tavasztündér elaludt! Azonban felkelteni nem tudják, pedig, ha a tavasz nem jön el, a nyár sem fog. Próbálják felébreszteni mindenféle módszerrel, hangos nyávogással, énekekkel, kérik, bökdösik, de hiába. Végül egy halk dalra mégis csak felébred a Tündér és elhozza a várva várt tavaszt a vidékre. A természet megújul a gyümölcsök és a zöldségek megérnek, ennek örömére a harmadikos-negyedikes osztály elő is adja a Répamesét a nagyok pedig bemutatják, hogy a vidéki élet is felpezsdül a tavasz jöttére, Petőfi: Falu végén kurta kocsma című versét viszik a színpadra. Még igazi hegedűszót is csempésztek az előadásba!

 

A darab után néptánc bemutató következett, a táncokat Pálfy Zsolt, Nadj Lili és Nagy Jessica tanították be az iskola diákjainak. A lányok borosüveget a fejükön egyensúlyozva mutatták be a lépéseket, nem győzött tapsolni a közönség. Ezután következett a ballagás, ahol négy diákot búcsúztattunk, Muresan Stephanie, Volenter Kristina, Baranyai Mátyás és Kádár Zsolt ballagtak az idei évben. Kálmán Erika, az osztályfőnökük mondta a búcsúbeszédet, majd az igazgatónőtől, Szőke Zsófiától vehették át mindannyian a jól megérdemelt oklevelüket és egy kis búcsúajándékot. Befejezésül közösen elénekeltük az Örökségünk című dalt, amit világszerte énekelnek a diaszpóra magyarságban.

     

Az évzáróra sok szülő és vendég érkezett, a Torontói Konzulátust Kalmár Tamara és Viszneki Gergő képviselte, valamint a MAG Televízió is ellátogatott hozzánk. Az estet fogadással zártuk, sütemények halmai mellett emlegették fel szülők és diákok az év legemlékezetesebb pillanatait. Sikeres és eseménydús évet zárt a hamiltoni Arany János Magyar Iskola, mely szeretettel várja diákjait szeptembertől.