Hírek

2020.05.31.
Búcsúajándék
Angliára gondolva...
2020.05.30.
"Haza"- látogatás, országismeret Isztambulban
Folytatódtak az online internetes programajánlók a helyi fórumokon májusban is.
2020.05.28.
Montreali kincsek
Asztalomon sorakoznak a szolgálatom alatt összegyűjtött kedvesebbnél kedvesebb szuvenírek: gyerekrajzok, kifestők, kézimunkák, mézeskalács – az én montreali kincseim. Egytől egyig egyedi ajándékok, amiket apró kezek készítettek, díszítettek...
2020.05.28.
Csoportkép a guilfordi Magyar Iskola közösségéről
A Kőrösi program szeptemberben indult külföldi programszakasza lassan végéhez közeledik, lezárul a kilenc hónapot felölelő együttlét és munka Anglia és számos más ország magyar közösségeivel, velem együtt összesen kb. 150 ösztöndíjas számára.
2020.05.27.
Wokingi karácsonyi csoportkép az iskolai közösséggel
A magyar állam KCSP ösztöndíjasaként érkeztem Angliába ősszel, és az egyik első utam a reptérről a Magyar Iskola Woking szüreti báljába vezetett.
2020.05.25.
Jaraguá do Sul-i Magyarság
Habár Jaraguá do Sul városát közel 130 éve lakja magyar közösség, sajnos a magyar nyelv anyanyelvként mára már nincsen jelen a településen. Ennek ellenére lelkesen tanul magyarul a helyi magyarság a költészet lélekemelő világába merülve.
2020.05.25.
Zászlófelvonás
A márciusban kirobbant világjárvánnyal sajnos a rendszeres foglalkozásainkat, táborainkat el kellett halasztanunk, ám ez a readingi cserkészeinket egyáltalán nem zavarta, sőt az online foglalkozások mellett egy egész napos portyán is „közösen” részt...
2020.05.23.
Kalandozzunk határok nélkül magyarul
A kreativitást nem lehet karanténba zárni. Hat másik kanadai ösztöndíjas társammal igyekszünk kulturális támogatást nyújtani a diaszpórában élőknek.
2020.05.22.
Ottawa és én
Három évvel ezelőtt a kalandvágy, a személyes és szakmai kihívás iránti vonzódás ösztönzött, hogy jelentkezzek a Kőrösi Csoma Sándor Programra. Több száz jelentkező közül kerültem kiválasztásra és célterületemnek Ottawát jelölték meg. Személyes...
2020.05.22.
RÉSZLET
Vörös Sándorral beszélgettünk az Összetartozás évére készülődő nagyszabású projektjükről. A cikkben bemutatjuk a különleges előadássorozatot és egyéb kérdésekre is választ kapunk.

Oldalak