A Berlini Tánccsoport ismét a stuttgarti színpadon

II. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivál

/ Dúcz Erzsébet /
ducz.erzsebet képe
A stuttgarti néptáncfesztiválnak idén is különleges hangulata volt. A teljes nyugat-európai diaszpórából érkeztek táncosok, akik nem csak a színpadon, de a táncházban is megmutatták, hogy az anyaországtól távol is élő és erős a magyar népi kultúra.
BerlinBerlinBerlinBerlin

A Berlini Magyar Tánccsoport idén novemberben második alkalommal vett részt a Stuttgartban immár hagyománnyá váló Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztiválon. A fesztiválon való fellépés kiemelt esemény a berlini táncosok életében és idén is a tavalyihoz hasonló izgalommal és elhivatottsággal készültünk a megmérettetésre.

A berlini néptáncos élet az utóbbi időben fellendülőben van, a csoport egyre bővül, és egyre több programot és táncházat szervez. Tavaly első alkalommal nyílt lehetőségünk egy igazi fesztivál színpadán is bemutatkozni. Moldvai táncokat mutattunk be, akkor még viselet nélkül. A produkciót annyira élvezték a táncosok, hogy nem volt kérdés, hogy idén is részt vesz-e a csoport a rendezvényen. A felkészülést már tavasszal megkezdtük, és sok mindent megtanultunk az idei koreográfia anyagából, amelyben az erdélyi Magyarszovát táncait igyekeztünk bemutatni.

A sok munka gyümölcse nem maradt el, a szakmai zsűri kiemelte a tánccsoport jól látható látványos fejlődését. Ez a tánctudásbeli fejlődésen kívül azon is látszott, hogy idén először teljes viseletben léphettünk színpadra. A fesztiválon való részvétel igazi összekovácsoló élmény a csoport számára, amelyből lendületet meríthetünk a további munkához.

A táncosok a szombati fellépés és a vajdasági Juhász zenekar kísérte mulatság után vasárnap délelőtt még ellátogattak a Mercedes-Benz múzeumba is, hogy az előző napi fáradalmakat kipihenjék a hosszú hazaút előtt. A fesztiválon Szűcs Gábor és Urbán Mária, a Jászság Népi Együttes vezetői alkotta szakmai zsűri adott részletes visszajelzést az együttesek vezetőinek, ezzel támogatva a további fejlődés lehetőségét. A fesztivál a tavalyihoz hasonló fergeteges hangulatban zajlott, köszönjük a szervezőknek, már várjuk a következőt!