A berlini Brunszvik Egyesület Mikulás ünnepsége

Pattanj pajtás, pattanj Palkó...

/ Szalay Zsófia /
szalay.zsofia képe
Bábszínházi előadással, közös énekléssel, tánccal és kézműveskedéssel készültünk a gyerekeknek. Természetesen a Mikulás maga is megjelent és kiosztotta a várva-várt ajándékokat.
ajándék osztásközös éneklésbúcsúzik a mikulásTáncház

December 9-én, délután 3 órakor tartottuk a Brunszvik Egyesület Mikulás ünnepségét. Az eseménynek a Collegium Hungaricum Berlin adott helyet. Rengeteg előkészület előzte meg az ünnepséget. Az idén egy bábszínházi előadást is szerveztünk  a gyerekeknek. A Mikropódium Bábszínház "Meglepetés" című Mikulást váró előadását hívtuk meg Magyarországról. Egy igazán igényes, humoros és egyedi bábelőadást láthattunk. Az előadást megelőzően közös énekléssel gyakoroltunk, készültünk a Mikulás érkezésére. Közben lehetőség volt a kézműveskedésre is, a gyerekek papírtényérokból készíthettek Mikulást, karácsonyfát.

A Mikulás érkezése volt természetesen a legnagyobb attrakció, meghívott bábszínészünk krampusz szerepben tökéletes segítő volt az ajándékok kiosztásban. A Mikulást énekszóval búcsúztattuk, majd táncházzal folytattuk.

A szülők és a gyerekek egyaránt remekül szórakoztak. Nagy öröm látni, hogy az egyesületen belül mekkora az összetartás. Hatalmas munka volt a szervezés, de mindenki kivette a részét a feladatokból. Magyar ovisokkal díszeket készítettünk, a szülők feleltek a dekorációért. Az ételekről, italokról is együtt gondoskodtunk. A csingerálás eseményen közreműködő zenészünk kísért minket gitáron, a kézműveskedésben is egy önkéntes segédkezett.

Elégedetten zártuk az eseményt, alig várjuk a jövő heti csingerálásunkat, amire közös mézeskalács-díszítéssel készülünk.