Berecz András Genfben

"Ha vagyunk - legyünk!"

/ Rengei Boglárka /
rengei.boglarka képe
A Kossuth-díjas ének- és mesemondót Bázel és Zürich után Genfben köszönthettük. Megtisztelő volt, hogy elfogadta a Genfi Magyar Kulturális Központ meghívását.
Berecz András a genfi Bartók Béla-szoborralA rendezvényünk plakátjaA mese kellős közepénHahotázik a közönség

Berecz Andrással együtt utaztunk zürichi Magyar Ház Napjáról Genfbe szeptember 10-én, hogy a Genfi Magyar Kulturális Központban előadja „Ha vagyunk – legyünk!” című énekes-mesemondó műsorát. Az érkezésünk után finom svájci sajtos ebédre invitáltuk a művész urat mentorommal, Mercz Lászlóval és kedves feleségével. A raclette-et követően volt még időnk egy rövid városnézésre, ahol mind az óvárost, mind pedig a nemzetközi szervezetek kerületének nevezetességeibe bepillantást nyert a mesemondó.

Délután 5 órakor kezdődött mesés délutánunk, amin nagy örömünkre közel harminc látogató gyűlt össze. A humoros történetek és frappáns közmondásokkal tarkított mesék célközönsége inkább talán a felnőtt korosztály volt, mint a fiatalabbak. Ettől függetlenül, a gyermekek figyelmét is lekötötte az előadó, hiszen mimikája és gesztikulációja mindenkihez beszélt. A Kossuth-díjas ének- és mesemondó igazi „nótafaként” a közönséget is megénekeltette az Erdő, erdő, erdő című ismert népdallal, leleményes dalszövegei pedig tanúbizonyságot tettek tréfamester mivoltáról.

A műsor végén egy finom rizses lecsós vacsora várta az éhes szájakat, servela pörkölttel. Az estet kötetlen nótázással zártuk, ami egyből közel hozta az eddig ismeretleneket is. Köszönjük szépen Berecz Andrásnak, hogy eljött hozzánk és ilyen jó hangulatot teremtett!