Bemutatkozik a madridi Madách Egyesület

Avagy hogyan népszerüsítsük a magyar kultúrát?

/ Csire Tímea /
csire.timea képe
Szeptember 28-án, szombaton délután Madridban több egyesület összejövetelére került sor, amelyen részt vett a magyar Madách Egyesület is. Az esemény célja az volt, hogy az érdeklődők megismerhessék a különböző profilú egyesületek munkáját, miközben egy kellemes délutánt töltenek együtt közös ebéddel, zenével, tánccal.
A táncosokAz egyesületek standjaiBatucadaA magyar stand építése

Egy régi iskolaépület – amelyben a Madách Egyesület is tartja magyaróráit – udvarán már délelőtt megkezdődött a standok, asztalok felállítása. A magyar standnál csupa érdekességet találhattak a látogatók a magyar kultúráról: kiállítottuk a magyar találmányokat, Nobel-díjasainkat, plakátokat a Hungarikumokról, a spanyol nyelvre lefordított magyar regényekből pedig könyvajánlót készítettünk. Egy rövid kvíz kitöltésével mindenki próbára tehette tudását Magyarországról, amelyért cserébe aztán részt vehetett a sorsolásban (melynek nyereménye magyar fűszerpaprika volt). Ezenkívül az egyesület lelkes tagjainak köszönhetően egy kis ételkóstolóra is sor került édes és sós sütemények formájában.

Sokan jöttek az asztalunkhoz Magyarországgal kapcsolatos élményeik és tudásuk felelevenítése és megosztása érdekében, de akadtak olyanok is, akiknek minden információ új volt, amit nálunk találtak, és hálásan fogadták azokat.

A bemutatkozó standokon kívül a nap folyamán másik programpont a rövid műsorok voltak, amelyekkel az egyesületek készültek. A latin zenék és táncok mellett a Madách Egyesület produkciója igazán különlegesnek számított: népviseletbe öltözve somogyi ugrós táncot adtunk elő énekkel kísérve, majd pedig moldvai táncokkal folytattuk. Ebbe már a közönséget is bevontuk, akiket nagy sikerrel táncoltattunk meg. Mindenki nagyon élvezte a műsort és a tánctanulást, és reméljük, többször is lesz még alkalmunk bemutatni kultúránk egyik legnagyobb kincsét!