Becsengettek Vancouverben

/ Rusin Diána /
rusin.diana képe
Rendhagyó órával nyitotta meg kapuit idén a Kálvin Magyar Oktatási Szövetség, melynek az Első Magyar Református Egyház ad otthont.
Körben ülve ismerkednek a gyerekek.A gyerekek vertanulás közbenSzabados Mihály tanítja a gyerekeketA gyerekek előadnak Arany János Toldijából egy részletet.

2019. szeptember 30-án megszólalt a magyar tanórára hívó csengő Vancouverben. Az iskola tárt ajtókkal várta a kicsiket és a már nagyobbakat is.

Az évnyitó órát Szabados Mihály művész tartotta, aki a játékot és a tanulást ötvözve betanított egy részletet Arany János Toldijából, amit a gyerekek az óra végén adtak elő. A verstanulás mellett a kis nebulók Mihály segítségével elsajátítottak pár színházi trükköt, amelyek alkalmazásával magabiztosabban mozoghatnak a színpadon. A kicsiktől a nagyokig mindenki nagyon élvezte a tanév első óráját.

Minden vasárnap szeretettel várja régi és új diákjait az iskola, ahol jelenleg négy csoportban folynak a foglalkozások. Az órák tematikusan, korcsoportok szerint vannak felépítve, ahol a magyar nyelv tanítása és fejlesztése mellett történelemmel és földrajzzal is megismerkedhetnek a gyerekek. A magyar iskola több éve működik már, melynek célja kettős: gyökereink és nyelvtudásunk továbbadása a fiataloknak, valamint kapcsolatkeresés és közösségépítés. A gyülekezeten belül jó látni és megtapasztalni, hogy a családok fontosnak tartják, hogy a magyar nyelv ne csak egy otthoni, a szülőkkel használt nyelv legyen, hanem a gyerekek lehetőséget kapjanak a nyelvgyakorlásra kortársaikkal is. A szülők lelkesedése aziránt, hogy gyermekeik megtanulják a magyar nyelvet és megismerkedjenek a kultúrával, mind hozzájárulnak a magyar iskola sikeres működéséhez.

Az órákat Istentisztelet zárja, melyet Szigeti Miklós református lelkész tart.