Becsengettek Montrealban is

/ Bankó Anna /
banko.anna képe
Szeptember 8-án megnyitotta kapuit a Montreali Magyar Iskola. Ugyanezen a napon megalakultak a Montreali Cserkészek is.
GyermekfoglalkozásJáték az udvaronA kicsik bemutatkozásaCserkészjáték

Szeptember 8-án kezdődött meg a tanév a Montreali Magyar Iskolában, Óvodában, ahova sok új, és régi óvodás, iskolás köszöntött be újra. A magyar nyelvű foglalkozásokat a helyi Ifjúsági Otthonban tartják, minden szombaton fél 10-től. Az óvodások együtt játszanak, magyar nyelvű népdalokat énekelnek, zenés foglakozásokat tartanak, magyar meséket néznek, és hallgatnak. A nagyobb gyermekek amellett, hogy megtanulnak magyarul írni, olvasni, sokat tanulnak Magyarország történelméről, földrajzáról, hagyományairól, és kultúrájáról is.

Az iskola után a cserkészeké a főszerep. A cserkész őrsök megalakulása után külön foglalkozásokat, játékokat tartottak. Ezt követően közös játékra került sor, a záró résznél pedig köszöntötték a nyáron születetteket.

Jó volt látni a gyermekek, és a szülők arcán is azt, hogy mennyire összetartóak, mennyire fontosnak tartják a magyar közösséghez való tartozást, hogy a gyermekeiknek is szeretnék átadni azokat az értékeket, amelyek hozzásegítik őket a magyar azonosságtudatuk kifejezéséhez, ahhoz az érzéshez, hogy ilyen messze, ennyi kilométerrel arrébb is, „magyar vagyok”.