Bazár és Mikulás ünnepség

Így telt Advent első vasárnapja a Magyar Házban

/ Rusin Diána /
rusin.diana képe
A decemberi időszakban számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a Magyar Házba látogatókat. Valamennyi korosztály számára tartogatnak különlegességeket ezek az események.
Kézműves termékekMikulásKézműves foglalkozásÜnnepség

A vancouveri Magyar Ház Advent első vasárnapján, december 1-jén tartotta éves karácsonyi bazárját. Ezen a napon finom falatok és kellemes karácsonyi környezet csalogatta az érdeklődőket. 11 órakor nyitott a bazár, ahol a látogatók magyaros ételeket kóstolhattak. A vásári kínálatban szerepelt bableves, sült hurka és kolbász, káposztás tészta és még marhapörkölt is.

A karácsonyi vásár elengedhetetlen része a magyar termékek árusítása. Készült eladásra hurka-kolbász, na és persze bejgli is. A hurkát és a kolbászt az egyesület tagjaival közösen készítettük. Mindenki kivette a részét a munkából, így remek csapatépítő program kerekedett belőle.

A karácsonyi időszak kifejezetten fontos az egyesület éves programjai között. A bazár és Mikulás ünnepség egy napra esett. Ez az az esemény, amikor egy programsorozattal sikerül megszólítani a különböző generációk képviselőit. Ez egyben nagy kihívás is, hiszen ilyenkor igen sok ember fordul meg a Magyar Házban.

A karácsonyi forgatagban a látogatók különféle termékek közül válogathattak. Néhányat kiemelve közülük: a Magyar Ház konyháján készült finom házi sütemények, kézzel készített ékszerek, mézeskalácsból készített gyertyatartók, magyar könyvek, na és persze igazi magyar borok is.

A bazáron a gyermekek kézműves foglalkozáson engedhették szabadjára a fantáziájukat. Sógyurmából készítettünk különböző karácsonyfadíszeket. Nagyon élvezték a kreatív foglalkozást, ahol szebbnél-szebb művek születtek.

A nap zárásaként a Mikulás is ellátogatott hozzánk.  A gyerekek nagy izgalommal várták a Télapót, akinek hatalmas zsákjában sok finomság lapult. Az ünnepség végére a Mikulás zsákjában egyetlen ajándék sem maradt. Ebből is látszik, hogy mekkora érdeklődés övezte a rendezvényt. A programon közel kétszázan vettek részt.