Baleset a 3. Chesteri Diaszpóra táborban!

/ Vass Orsolya /
vass.orsolya képe
A Magyar Olimpiai csapat felkészítő tagjai és egy bajnok sajnos szerencsétlen balesetet szenvedett és kényszerleszállást hajtott végre Párizs felé utazva az Ashworth Cserkészparkban!
kígyót vacsorára?rendőri razziaOlimpikonokra vadászvaa repülő megjavítva, indulás Párizsba!

A bajnokot felkészítő edző és bíró mellett, a sport masszőr és a pszichológus is a gépen volt, a bajnok médiás stábjával, stylistjával és fodrászával, illetve a diétás menüt készítő szakácsaival együtt landolt az éppen kezdődő Diaszpóra Táborban, amit a tábor vezetősége azonnal átalakított Olimpiai Felkészítő Táborrá!

A gyerekek négy csapatban segítették a bajnok mentális felkészülését délelőtt, majd délután mindig sor került edzésre, illetve különböző feladatok, kihívások teljesítésére, amik szükségesek a sikeres Olimpiai részvételhez.

A tábor első napján az eső ellenére a délutáni edzés alatt különböző vadállatokkal ismerkedhettek meg a gyerekek személyesen. A bajnok konyhásai sokáig fontolgatták az óriáskígyó leves energiatartalmát, de végül az esti bumm csirke játék hatására inkább a biztos fehérjetartalmú húsra esett a választás.

Másnap a délelőtti pszichés felkészítés után, az olimpia csapatnak segítettek a gyerekek különböző feladatokban. Este azonban nagy izgalmak történtek, egyrészt a beázott sátrak miatt be kellett költöztetni a felkészítő stáb majdnem minden tagját. Másrészt, éjszaka a helyi rendőrök dopping gyanú miatt jöttek ki a helyszínre. Mindenkit alaposan átkutattak és kivallattak, ujjlenyomatot vettek, vad rendőrkutyával végigszaglásztattak, végül kiderült, hogy téves riasztás volt: a hangya elleni védő port jelentették doppingszernek!

A razzia ellenére másnap a felkészülést folytatni kellett, ismertették az eddigi magyar olimpikonokat és a főbb sportágakat a gyerekek a lezuhant repülő utasaival, hogy tőlük is merítsenek inspirációt az idei versenyre. Délután, a megismert olimpikonokra kellett vadászni az erdőben. Este pedig végre igazi tábortűz gyulladt a táborhelyen, ahol a négy gyerekcsapat különböző olimpiai sportágakról tartott bemutatót, hogy senki se keverje össze még csak véletlenül se az úszást az íjászattal!

Péntekre sikerült megjavítani az elromlott repülőt és az egész tábor elutazhatott Párizsba, ahol az Eiffel torony lábánál háromórás Próba Olimpiát tartottak és nem csak futásban, de többek között evőkanalas vízhordásban és varrásban is összemérték tudásukat a felkészült gyerekek. Az erőfeszítések levezetésére tökéletes volt a kötélhúzás.

Utolsó nap elbontottuk a rögtönzött Olimpiai falut, és fűszánkóval, íjászattal és néptánccal ünnepeltük sikereket. A bajnok és kísérő csapata elbúcsúzott a gyerekektől és megköszönték a sok segítséget, hiszen nélkülük nem sikerült volna a felkészítés!