Baba-mama-papa összejövetelek indultak Ottawában

A Kerekítő foglalkozások mintájára játszunk, énekelünk, mozgunk

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe
Harmadik ösztöndíjas időszakomat kezdtem meg 2019. szeptemberében Kanadában, Ottawában. Az idei programévnek több személyes célkitűzéssel indultam neki, melyek közül az egyik már meg is valósult!
Családias hangulat

Az ottawai magyar közösségben korábban voltak kezdeményezések kisgyermekes családok megszólítására, ám mióta ösztöndíjasként itt tevékenykedem, nem volt egy állandó programkínálat, amelynek kifejezetten ők a célközönségük.

Magyarországon igen ismert és közkedvelt a J. Kovács Judit drámapedagógus által alapított Kerekítő foglalkozáshálózat. Célja, hogy a népi eredetű ölbeli játékokat, mondókákat, dalokat népszerűsítse, mindezt élő hangszerjátékkal színesítve. Még a nyáron határoztam el, hogy elvégzem ezt a módszertani tanfolyamot annak érdekében, hogy védjegyes Kerekítő foglalkozásokat tudjak tartani Ottawában. Jelenleg még a tanfolyamot végzem, de a csoportindítást ez nem akadályozta meg.

Október végén egy esős vasárnap délelőtt izgatottan vártam az első meghirdetett foglalkozásra érkezőket. Nagy örömömre igen csak terjedt a baba-mama-papa klub híre és összesen 15 vendég gyűlt össze! Hat kisgyermekkel érkeztek szüleik, nagyszüleik és az időjárás ellenére jó hangulatú, mosolygós időt töltöttük együtt.

Azóta már volt még egy összejövetelünk, a legközelebbi pedig december 1-jén lesz az Ottawai Magyar Házban, egybekötve más Mikulásváró programokkal. Gyermektáncházat fogok vezetni és fellépnek az általam vezetett néptánccsoportok is. Bízom benne, hogy ott még több ember találkozik majd a Kerekítő lehetőségével és fognak még csatlakozni vidám kis csapatunkhoz!