Anyák Napja: Az Anyaság Ünnepe

/ Utassy Ádám /
utassy.adam képe
Anyák napi ünnepség a Venice-i Magyar Házban
12

Minden év májusának második vasárnapján szerte a világon ünnepeljük az anyák napját, hogy tisztelegjünk az anyaság és az anyai szeretet iránt. Ez az ünnep az anyák szerepének és jelentőségének ünneplése mellett alkalom arra is, hogy köszönetet mondjunk az édesanyáknak az áldozatos munkáért és szeretetért, amelyet gyermekeikért nyújtanak.

Az anyák napja egy időpont, amikor az emberek különleges figyelmet szentelnek az édesanyjuknak, nagyanyjuknak vagy bármely más nőnek, aki anyai szerepet tölt be az életükben. Ez lehet egy egyszerű köszöntő, egy virágcsokor vagy ajándék, vagy akár egy közös időtöltés, amely az anya számára kedves és különleges.

Ez nem volt másképpen itt a Magyar Házban Venice, Floridában május második vasárnapján. Ezen jeles alkalomkor 33 gyerek jött el, hogy egy rövid műsor keretében köszöntsék a megjelent anyukákat és nagymamákat. Minden gyermeknek lehetősége volt helyben készíteni egy anyák napi üdvözlőkártyát.

A bátrabbak pedig kiálltak vagy verset mondani vagy éppen énekelni ezzel is megköszönve a megjelent anyáknak az anyaságot. Ezt követte az anyák napi ebéd, ahol a Ház készítette finom húsleves és rántott hús fogadta a megjelenteket eme jeles napon.

Az anyák napja tehát nemcsak egy egyszerű ünnep, hanem egy olyan alkalom is, amely arra emlékeztet bennünket, hogy az anyaság és az anyai szeretet az egyik legfontosabb és legértékesebb dolog az életünkben. Ez az ünnep lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjunk az anyáknak az áldozatos munkáért és szeretetért, valamint hogy megünnepeljük az anyasághoz kapcsolódó értékeket és ideálokat.