Öt ok, amiért szeretjük a farsangot Birminghamben

/ Nagy Regina Mária /
nagy.regina képe
Magyarországon a farsanghoz több néphagyomány is kötődik, hogy csak a legízletesebbet említsük, például a farsangi fánk sütése. A bálokban, vidám mulatságokban gazdag farsangi időszak vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tart.
GryllusKisördöglegotenger

Emlékszem, amikor kisebbek voltunk, szívesen beöltöztünk, aztán ahogy nőttünk, úgy vált ez a szokás egyre "cikisebbé" és a beöltözés örömét „mi nagyok” (lehettünk 11-12 évesek) meghagytuk a kisebbeknek. Aztán gondoltunk egyet és 14 évesen csoportosan öltöztünk be újra, mert rájöttünk, hogy ez milyen jó buli. Sokan gondolták így ezt itt is, hiszen a Birminghami Magyar Tanoda farsangi családi napjára már két héttel a rendezvény előtt elkelt minden jegy. Lássuk miért is szeretjük a farsangot Birminghamben:

  1. Vendégünk volt Gryllus Vilmos, akinek a dalait a gyerekek és a szüleik is kívülről fújják. Nagy szeretettel lépett fel nálunk is, műsorát a kicsik reakcióját nézve testre szabta és közben is biztatta a közönséget, hogy mondják a kedvenceiket, nehogy azok közül kimaradjon valami. Ilyenkor a legkisebbek figyelme is megnő, észre sem vettük, és elrepült a vele töltött óra. A koncert végén dedikált és megszámlálhatatlan közös kép készült vele.
  2. A koncert után felvonultak a jelmezesek, a hercegkisasszonyoktól, csiga-bigán, Hupikék Törpikéken, pilótán és léghajóson át egészen a Legó-családig, hihetetlen házi kivitelezésű jelmezeket is láthattunk. Természetesen a zsűri nem volt könnyű helyzetben, de igyekeztek a kreativitást, az ötletet díjazni. Jellemzően itt is a kisebbek öltöztek be, de nagy vidámságot hoztak azok a családok, ahol mindannyian (még nagyszülők is) beöltöztek, hogy együtt nevessék végig a napot.
  3. A rendezvény egyik vonzereje kétség kívül a büfé, ahol fánkot, lángost és más finomságokat lehetett vásárolni.
  4. Nagyobb rendezvényeinken rendszeresen biztosítunk helyet magyar vállalkozóknak, akik gyönyörűszép kézműves termékeiket, kenyeret, vagy éppen könyveket kínálnak.
  5. Felnőttek és gyerekek egyaránt örülnek a közösségnek, ahol lehetőségük van magyarul beszélni, magyarokkal találkozni.

Legközelebb március 7-én a Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estjére vár mindenkit a Birminghami Magyar Tanoda és Kulturális Központ.