Állva tapsolt a hamiltoni közönség

/ Balla Barbara /
balla.barbara képe
Ki tudja látsz-e még? címmel mutatták be a negyvenes éves ikonikus színész-énekesnőjének tragikus történetét a hamiltoni Szent István Római Katolikus Plébánia nagytermében. Karády Katalin életét a szabadkai Szab-way színházi szervezet előadásában, két személyes előadásban tekintettük meg.
Karády-est HamiltonbanKarády-est Hamiltonban Karády-est Hamiltonban Karády-est Hamiltonban

A színésznő sokat vitatott, legendákkal átszőtt életét feldolgozó darabot sokan várták, hiszen Karády tehetsége szerves részét képezi a múlt század irodalom- és kultúrtörténetének. Az előadásra az aranytorkú színésznő dalaival hangolódtunk, amik mindnyájunk számára ismerősen csengtek.

A darab lenyűgözte a közönséget, hiszen sokszor tapintani lehetett a színésznő nehéz sorsának mozzanatait, gyötrődéseit. A rossz családi körülmények közül kikerülő Katalin szépsége és felfelé ívelő karrierje fiatalkorában is okot adott a társadalom különböző rétegeinek rosszallására. Véletlenül fedezték fel, de karrierjének ez sem állhatott útjába. A színházi szereplések után a filmes iparban talált rá arra, amit talán mindig is keresett. Elismert és közkedvelt színésznő lett, akire egy házasság felbontása után talált rá az igaz szerelem. Azonban, az újonnan, a negyvenes években kibontakozó elnyomó rendszer hatására nem sokáig élvezhette az önfeledt boldogságot. Szerelme elvesztése után emigrációba kényszerült.

Kalmár Zsuzsa színésznő és az Őt kísérő zongorista páratlan összhangjának köszönhetően a közönség együtt lélegzett a színpadon előadókkal. Páratlan alakításukat hatalmas, álló tapssal díjazta a közönség. Külön öröm volt a műsor utáni fogadás keretein belül közelebbről is megismerkedni a szereplőkkel. Az estét egy remek hangulatú beszélgetéssel zártuk.