Állami kitüntetés a Nemzeti Összetartozás Napján

/ Vámosi István Erik /
vamosi.istvan.erik képe
Június 4-én, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum napján, Los Angeles-i idő szerint reggel 7 óra 32 perckor minden évben megkondul a San Fernando völgyi magyar templom emlékművének harangja. Idén sem történhetett ez másképpen.
A Kárpátok Táncegyüttes műsoraVarsányi Csaba kitüntetéseA magyar iskola növendékeinek templomi előadásaJakabffy Zsolt lelkipásztor ünnepi prédikációja

Pontosan 7 óra 32 perckor szólt a harang, majd a gyülekezet lelkipásztora, Jakabffy Zsolt imája után meggyújtotta a gyertyát, ami a nemzetünk összertartozását hivatott jelképezni.

Az ezt követő istentiszteleten a magyar iskola diákjai adtak rövid műsort, majd koszorúzás következett.

A rendezvény a Himnusz és Székely Himnusz eléneklése után az egyház rendezvénytermében folytatódott, ahol a díszvendég, Halász János országgyűlési képviselő köszöntőjét hallgathatták meg a vendégek.

A beszédet követően Széles Tamás főkonzul két állami kitüntetést adott át: Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült Dr. Szabó Gábor ügyvéd és Varsányi Csaba, a Kárpátok Néptáncegyüttes vezetője, a diaszpóra magyarság érdekében végzett, több évtizedes önzetlen munkája és támogatása elismeréseként.

Az ünnepség a Kárpátok Néptáncegyüttes műsorával, majd ünnepi ebéddel zárult.