Állami kitüntetés Hollywoodban

/ Vámosi István Erik /
vamosi.istvan.erik képe
Ünnepi megemlékezést tartottak a Hollywood-i Magyar Református Egyháznál, ahol a cserkészcsapatok és több magyar szervezet képviselői az egyházközösség tagjaival együtt hajtottak fejet 1956 hősei előtt.
táncSzéles Tamás főkonzulcserkészekTheodore Smith

AZ 1956. október 23-i események felidézése minden magyar közösségben fontos mérföldkőnek számítanak, hiszen "Ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak!"

Nincs ez másképp a Los Angeles és környékén élő magyar diaszpóra életében sem, ahol főkonzuli köszöntővel, kitüntetéssel, műsorral és közös ebéddel tisztelegtek a szabadságharc hősei előtt.

A rendezvényt Széles Tamás főkonzul ünnepi beszéde nyitotta meg, melyben a magyarság mindenkori szabadságvágyáról beszélt. Ezt követően Neszlényi Judit ’56-os szabadságharcos előadása következett, ami rámutatott arra, milyen előzményei voltak annak a közhangulatnak, ami a forradalom kitöréséhez vezetett. Az esemény csúcspontjaként főkonzul úr átadta a Magyar Arany Érdemkeresztet Theodore Smith-nek, a Los Angeles-i Szent István római katolikus templom lelkipásztorának azért a fáradhatatlan hitépítő munkájáért, mellyel 2004 óta szolgálja a helyi magyar katolikus közösséget.

Az ünnepi műsor kulturális sokszínűségét Szíki Károly színművész előadása mellett a helyi magyarság képviselőinek énekes és prózai betétjei, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasainak táncai biztosították.