Ahogy én látom Nyugat-Ausztráliát

/ Tamás Krisztina /
tamas.krisztina képe
A Hungarian Educational and Cultural Centre (HECC) programjaival törekszik megőrizni a kapcsolatot a magyar örökséggel, hagyományokkal, kultúrával, és a szélesebb magyar közösség felé nyitást is elősegíteni.
Kaytar Rudolf közönségdíjas fotójaTóth Balázs nyertes fotójaFotókiállítás 3.Megnyitó

Ebből a célból fotópályázatot és kiállítást szervezett "My Images of Western Australia / Ahogy én látom Nyugat-Ausztráliát" címmel. A 2019. augusztus 20-i határidőig beérkezett fényképeket Bakonyi Béla fotográfus és a műkedvelő zsűritagok előzetes szakmai válogatása után egy egyhetes kiállítás keretében mutatták be szeptember 7-ig a Paper Mountain Galériában.

Ahogy a kiállítást megnyitó Deák Eleonóra tolmácsolta, a szervezőknek az volt a közvetlen céljuk, hogy közelebb hozzák a külföldön élő közösség tagjait egymáshoz az objektíven keresztül, valamint az ausztráloknak is szeretnék megmutatni, hogyan látják a magyar emberek Ausztráliát.

 A fotópályázaton előzetesen nem határoztak meg kategóriákat, inkább azt az irányultságot szerették volna viszontlátni a fényképeken, hogy ki hogyan látja Ausztráliát, hogyan vált otthonukká a kontinens. A kiállítás emberekről, eseményekről, tájról kattintott fotókat egyaránt bemutatott, a fő szempont az volt, hogy a fotós megragadja a hangulatot!

A pályamunkák az egyesület és a kiállítás Facebook oldalán megtekinthetőek.* A kiállítás szakmai díját gyermekei eltérő személyiségét tükröző fényképéért Tóth Balázs nyerte el, a látogatók szavazatai alapján pedig Kaytar Rudolf kapta a közönségdíjat, akinek a tájképe Esperance-ben készült.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek, további jó fotózást kívánunk! 

 

* A megnyitón készült fényképeket Farkas Ágnes és Tamás Krisztina fotózta.