Adventi készülődés a Côte d’Azur-ön

Koszorúkészítő délután a Francia-Magyar Egyesületnél

/ Arató Anna Erzsébet /
arato.anna.erzsebet képe
Lassacskán beköszönt a tél, közeledünk az év vége felé, és ezzel együtt elérkezik az év egyik legmeghittebb időszaka, az Advent is. A karácsonyi várakozásra kicsikkel és nagyokkal közösen hangolódtunk a Côte d’Azur-ön egy kellemes adventi koszorúkészítő délután alkalmával.
LelkesedésMunka közbenA nagyobbakElkészültek a koszorúk!

Az eseményre izgatottan és lelkesen készültünk mindannyian, hiszen ilyen kézműves foglalkozásra a helyi magyar közösség életében most először került sor. A programot hosszas tervezés, vásárlás, felkészülés előzte meg; a célom az volt, hogy szép, igényes, a gyerekek számára mégis könnyedén, játékosan elkészíthető koszorúkat alkossunk. Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy a családok milyen összefogással adták tovább egymásnak a hírt, ennek köszönhetően pedig a rendezvény az elmúlt három hónap eseményeinek leglátogatottabb programja volt. Többnyire családi koszorúk készültek, de akadtak köztünk olyanok is, akik rokonaikat, barátaikat szerették volna meglepni az itt elkészített ajándékkal.

A program elején a gyermekekkel az adventről, a karácsonyvárásról, a koszorú szimbolikájáról és használatáról beszélgettünk. Ezt követően a kisebbek szüleik segítségével, majd az alkotás örömét felfedezve önállóan készítették el koszorújukat. Az esemény óriási sikernek örvendett. Boldogsággal tölt el, hogy olyan családokat is sikerült ezzel az ötlettel megszólítani, akik mostanáig ritkábban látogatták az egyesületi programokat. Néhány lelkes résztvevővel közösen a jövőben több, hasonló délután megszervezését is tervezzük.