Adventi készülődés a bécsi AMAPED-del

/ Farkas Dorina /
dorina.farkas képe
Idén is nagy lelkesedéssel készülünk az AMAPED-ben az adventre. Alig egy hét van hátra advent első vasárnapjáig, idén ugyanis december 3-án kezdődik a négyhetes várakozási időszak, ennek megfelelően elérkezett az adventi koszorúk készítésének ideje is. Az AMAPED diákjainak és családjuknak november 26-án nyílt alkalmuk arra, hogy elkészítsék az ünnepi koszorúkat a családnak.
Adventi készülődésAdventi készülődésAdventi készülődésAdventi készülődés

A rendezvényre érkező kicsiket és nagyokat meleg tea és sütemény várta a friss fenyőágak illata mellett. A gyerekek szabadon válogathattak a rengeteg dekorációs elemből, míg a szülők nyugodtan tudtak egymással beszélgetni. A hagyományos adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található, melyek a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. Habár a lila és rózsaszín színeket nem tartottuk meg, azért a gyertyákat az egyik résztvevő szülő készítette méhviaszból.

 

A koszorúkra friss fenyőágak, méhviaszból készült gyertyák, szárított narancs, ánizs és fahéj, valamint egyéb karácsonyi díszek kerültek, amit csak az alkotni vágyó gyerekek, szülők és tanárok felhasználtak. A végeredmény számos gyönyörű koszorú lett, melyeket büszkén mutogatva távoztak a részt vevők.

Az AMAPED következő programja a december 6-i Mikulás ünnepség lesza Collegium Hungaricumban. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni lehet az office@amaped.at e-mail címen. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők.