Adventi jótékonysági koncert Göteborgban!

/ Stumpf Anna /
stumpf.anna képe
Adventi jótékonysági koncertet szervezett a Tavaszi Szél Kulturális Egyesület a svédországi Göteborgban. A december 7-én 19:00 órakor tartott jótékonysági esten göteborgi és környéki magyar zenészek, énekesek, gyerekek léptek fel, hogy a közönséggel együtt megsegítsék a nehéz körülmények között élő vajdasági magyar gyerekeket.
A fellépők (balról jobbra): Csikós Csenge, Fredrik Fransson, Júlia Jansson, Orsolya Ferencz, Peter Norbert T, Benkt Stonner, Jan Stjerna és Lennart ElvmyrTöbbek között Cesar Franc Panis Angelicus-át is hallhattuk Orsolya Ferencz előadásában.Csikós Csenge és Fredrik Fransson karácsonyi dalokat játszottak nekünk hegedűn.A White Christmas című dal is felcsendült a Péter Norbert Band előadásában

Az esten fellépett Jónás András, aki orgonán Schubert Ave Maria-ját és Bach Preludiumát adta elő. Ezután Ferencz Orsolya, jököpingi ösztöndíjas klasszikus énekes produkciója következett: műsoron volt Cesar Franc Panis Angelicus-a, Puccini Lauretta áriája, az Elindultam szép hazámból és az Isten hozzád, szülöttem föld című népdalok, valamint a Szállj fel sólyom szárnyán című nagy sikerű dal. Orsit Júlia Jansson követte, aki hegedűn adott elő nekünk két gyimesi táncot és a Julpolska című svéd karácsonyi dalt. Ezúttal két gyermek, Csikó Csenge és Fredrik Fransson közös produkciója következett, akik a Merry Christmas című számot, svéd karácsonyi népdalokat és a Shetlandslåt című dalt játszották el hegedűn. Végül Tarcsi Péter Norbert szaxofonos zenekara, a Péter Norbert Band zárta a sort 5 jazz-esebb karácsonyi dallal. A felállásban Péter mellett Jan Stjerna, azaz Kerényi János zongorista illetve kiváló svéd zenésztársaik: Lennart Elvmyr basszusgitáros és Benkt Stonner dobos emelték az est fényét.

A fellépők mellett sokan eljöttek a közönség soraiba is, de olyanok is akadtak szép számmal, akik ugyan nem tudtak jelen lenni az eseményen, de felajánlásaikkal hozzájárultak a jótékonysági koncert sikeréhez. Így összesen 4800 korona adomány gyűlt össze a vajdasági magyar gyerekek megsegítésére. A befolyt összeget az egyesület a Poverello Ferences Alapítvány Hajdújárási Lurkóháza számára ajánlotta fel, amely nehéz családi körülmények között élő gyermekeknek nyújt segítséget: elfogadást, meleg ételt, tanulási lehetőséget, támogatást a ruházkodásban, szerető kezet az egyéni képességek fejlesztéséhez.