Adománygyűjtő Vacsora Est New York-ban

/ Rácz Tímea Judit /
racz.timea.judit képe
Az Arany János Magyar Óvoda és Iskola Adománygyűjtő Vacsorája.
Adomanygyujto Vacsora EstAdomanygyujto Vacsora EstAdomanygyujto Vacsora Est

A 2023/24-es tanévben került megrendezésre az Arany János Magyar Óvoda és Iskola Adománygyűjtő Vacsorája. Az intézmény az idei évben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, ezért e jeles alkalmat egy adománygyűjtő esttel ünnepelték meg. Az összegyűlt adomány lehetővé teszi, hogy az iskola egy új oktatási program megvalósítását támogassa. Ezzel a programmal a 14-18 éves gyerekek ECL Magyar nyelvvizsgára való felkészítését támogatják, ami azért is rendkívül fontos, mivel az ECL bizonyítvány megszerzése javíthatja az egyetemi felvételhez szükséges pontszámait a diákoknak. 

Az eseményt Pásztor István főkonzul nyitotta meg, majd Mészáros Endre a Magyar Szülői-Tanári Egyesület elnöke mondott beszédet. Sallai Noémi és Stier Alexa jóvoltából Bartók Béla: Magyar Parasztdalok, valamint Luigi Bassi-Giampieri: Rigoltto Fantázia című művét hallgathatta meg a közönség.

Az est különleges vendége Szekeres Szabolcs volt, aki az iskola egyik társalapítója. Beszédében felidézte a 60 évvel ezelőtt történteket és az iskola alapításának körülményeit. A fantasztikus fogásokat Rácz Sándor séfnek köszönhette a vendégsereg.