8. Bécsi Gulyásfesztivál a Donauparkban

/ Bogdán Tibor /
bogdan.tibor képe
Nyolcadik alkalommal rendezte a Gulyásfesztivált Bécsben a Bécsi Magyar Munkásegyesület. Idén május 27-én negyvennégy versenyzőnek tudtak helyet, felszerelést és három kilogramm marhahúst biztosítani. Kancsár László, az egyesület programfelelőse elmondása szerint a rendezvény megszervezését elsősorban a családjának köszöni és egy maréknyi jó barátnak, akik mellettük voltak végig.
A Bécsi Magyar Nagykövetségről Orbán Krisztina vendégeskedett a Kerekasztal főzőcsapatánálMiklós Tünde és Radda István Készül a gulyásKészül a finom gulyás - Bogdán Tibor

Köszönetét nyilvánította ki a támogatóknak is, mert nélkülük nehéz lett volna létrehozni idén is a fesztivált. Kancsár Erika, az egyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy habár fárasztó volt, mégis minden percét élvezte a szervezésnek. A háttérben működő konyhákra figyelt elsősorban, de odaugrott be segíteni, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

 

A színpadon népzene és könnyűzene váltották egymást, így mindenki hallgathatott és láthatott a saját ízlésének megfelelő produkciót.

Az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala immár harmadik alkalommal nevezett be a főzőversenybe. Radda István és felesége, Marika vállalkoztak a legfinomabb gulyás megfőzésére. Segítségül jelentkezett Miklós Tünde és Bogdán Tibor, a Körösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai. A Kerekasztal részére felállított sátorba belátogattak barátok, érdeklődők, kíváncsiskodók. A főzés hangulatát az együttlét öröme emelte magasabbra. különösen, amikor a Kerekasztal tagszervezeteinek vezetői, munkatársai is megálltak egy-egy jó szóra, vagy a már elkészült gulyás megkóstolására. A Kerekasztal reprezentánsait megtisztelték jelenlétükkel az AMAPED, az "EUROPA"-Club, a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület, az Ausztriai Független Magyar Kultúregyesületek Csúcsszervezete és a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület vezetői vagy munkatársai.

Radda István és Radda Marika nagyon kedves látogatót is vendégül láttak Orbán Krisztina személyében, a Bécsi Magyar Nagykövetség I. o. tanácsosát. A nagykövetségi munkatárs láthatóan jól érezte magát és a Kerekasztal gulyását nem győzte dicsérni. A verseny eredményhirdetésnél is a Kerekasztalnak drukkolt. Ezúttal is köszönjük, hogy megtisztelt bennünket jelenlétével és kedvességével.  

A főzőverseny abszolút győztese végül a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület volt, amely az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztalának az alapító tagszervezete. Minden részvevő láthatóan jól érezte magát, hiszen mindenki az együttlét öröméért érkezett a Donauparkba, ahol aznap egy magyar szigetet képezett a magyar gasztronómia és zene.

 

A Kerekasztal csapata

Bogdán Tibor, Gál Rita, Miklós Erika, Radda Marika és Radda István - a Kerekasztal főzőversenyző csapata