3. Floridai Magyar Diaszpóra Iskolatábor

/ Utassy Ádám /
utassy.adam képe
6 nap, 42 gyermek, 18 segítö, átlag 25 Celsius március elején többek között így zajlott a 3. floridai Magyar Diaszpóra Iskolatábor a napsütötte Floridában az Olimpia jegyében.
1234

A floridai Magyar Diaszpóra Iskolatábor kivételes lehetőséget kínál az Egyesült Államok minden tájáról érkező magyar származású fiatal számára, hogy elmélyítsék kapcsolatukat szülőföldjükkel és kultúrájukkal. Az évente megrendezett tábor nem csupán oktatási célokat szolgál, hanem egyúttal közösségépítő élmény is, amely életre szóló barátságokat és emlékeket szül.

A Iskolatábor célja, hogy támogassa a diaszpórában élő magyar fiatalok nyelvi és kulturális identitásának megőrzését és erősítését. A tábor szervezői elkötelezettek amellett, hogy a résztvevőknek magas színvonalú oktatási programokat és élménydús kikapcsolódást nyújtsanak. Az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a magyar történelem, néphagyományok, zene és tánc megismertetésére is.

A táborban változatos programok várták a fiatalokat. Az oktatási modulok közé tartoztak a magyar nyelv és történelem órák, a gyakorlati foglalkozások során pedig a résztvevők népi táncot, kézműves technikákat sajátíthattak el, de emellett lehetőség volt sportolásra is. Az esti programok pedig a közösségépítést szolgálták, így például tábortűz melletti beszélgetések, közös éneklések és játékok várták a fiatalokat.