Rhone Alpes-i Francia-magyar Baráti Egyesület

Medvegy Andrea (2016)
Medvegy Andrea (2016)
Sessi Krisztina Adebola (2017)
Sessi Krisztina Adebola (2017)
Györgypál Enikő (2017)
Györgypál Enikő (2017)
Halász Ferenc (2018)
Halász Ferenc (2018)

A Rhone Alpesi Francia Magyar Baráti Egyesület (AFHRA) fő célkitűzései közé tartozik, hogy a lehető legtöbb ember számára átadja a magyar kultúra iránti szeretetét Lyonban és környékén. Ugyanakkor az egyesület arra is törekszik, hogy találkozási fórumot biztosítson a Magyarországról elszakadt, de magyarságukat megőrizni kívánó magyarok számára. Ennek érdekében rendszeresen szervezünk rendezvényeket a magyar kultúra és hagyományok iránt érdeklődőknek.

Ilyen állandó programunk a hagyományőrző gyerek- és családfoglalkozás, például a Farsang, Húsvét, Mikulás. Változatos tárgyú előadásokkal kísért közös ebédeket illetve havi rendszerességgel táncházat és hangversenyt szervezünk, más szervezetekkel közösen pedig a magyarság értékeit bemutató társrendezvényeken veszünk részt. Mindezen felül magyar és francia nyelvórát tartunk az érdeklődők számára.

Egyesületünk non-profit szervezetként működik, tevékenységünket a tagok önkéntes hozzájárulásával végezzük. Székhelyünk, a lyoni Francia - Magyar Ház fenntartása szintén önerőből történik.

Honlapunk címe: www.francehongrie.fr