Eszterlánc Magyar Népi Együttes

Bálint László Domonkos (2019)
Bálint László Domonkos (2019)
Dajka Ilka (2022)
Dajka Ilka (2022)
Dajka Ilka (2023)
Dajka Ilka (2023)

Az Eszterlánc Magyar Népi Együttes a San Francisco-i öböl környékének néptánccsoportja. Küldetésük a hagyományos magyar néptáncok népszerűsítése és bemutatása, valamint a magyar népi kultúra megőrzése annak minden formájában.

Az Eszterlánc 1977-es megalakulása óta ünnepli és mutatja be a magyar népi kultúrát az öböl környékén a magyar és nem magyar közösségeknek a rendszeres fellépésein keresztül. Az együttes húsz-negyven fiatal felnőttből áll. Többségük magyar származású, bár a tagságnak nem feltétele a magyar gyökerek megléte.
A táncosok képzésüket a rendszeres próbákon, vendégtanároktól és különböző workshopokon kapják.
Az Eszterlánc által kiszolgált közösség széleskörű, hiszen a fellépések között nemzetközi fesztiválok, társadalmi események, nemzeti ünnepek és magyar rendezvények is szerepelnek. Az együttes legnépesebb támogató közössége – a magyar közösség – több tízezer főre tehető Kaliforniában. Gyermekcsoportja, a Mazsola már 2 korcsoportban várja az újonnan csatlakozni vágyókat.

Az együttes fellépett már Kalifornián belül többek között Los Angelesben és Sacramentóban, és a kanadai Vancouverbe is eljutottak.

https://eszterlanc.com/