Dél-Afrikai Magyar Szövetség

Tetlák Örs (2016)
Tetlák Örs (2016)
Janjetich Rita (2017)
Janjetich Rita (2017)
Dr. Török Tímea Krisztina (2018, 2019)
Dr. Török Tímea Krisztina (2018, 2019)

Mi, Dél-Afrikában élő magyarok hosszú és eredményes múltra tekinthetünk vissza. 1957-ben alapítottuk az akkori Magyar Egyesületet, melynek munkáját és feladatait később, a ma is működő Magyar Szövetség vette át, és viszi az óta is tovább. Célunk, hogy közös összefogással megőrizzük a magyar identitást, és életben tartsuk a szokásokat. Elnökünk Pleskó László.

A szövetség johannesburgi székhelyén, a Magyar Tanyán rendszeresen megünnepeljük az 1848-49-es Forradalmat és Szabadságharcot, a Húsvétot, Anyák napját és Szent István király ünnepét. 2015-ben ünnepélyes keretek között elbúcsúztattuk a régi, és köszöntöttük az új Nagykövetet.

Idei programjaink között szerepel a júniusi Disznótoros ebéd és az azt követő bál, július végére Gulyás partit tervezünk. Az Államalapítás ünnepét műsorral, ebéddel augusztus 21-én tartjuk, szeptember végén ökörsütés lesz.

Szeretnénk a magyar kultúrát és vendégszeretetet minél szélesebb körben bemutatni, így székhelyünkön, a Magyar Tanyán szívesen látunk mindenkit, aki kultúránk és/vagy a magyar ételek iránt érdeklődik, legyen az bármilyen nemzetiségű.

Elérhetőségeink: 

http://www.hungarianallianceofsouthafrica.com/
http://facebook.com/hungarianalliance/?fref=ts