6. Talpra Magyar Sport Kupa Sorrentóban

Ép testben ép lélek

/ Kiss Katinka /
kiss.katinka képe
2019. november 8-10-ig tartott a 6. Talpra Magyar Sport Kupa, ahol kicsik és nagyok tölthettek el együtt egy sportolással és közös játékokkal teli aktív hétvégét
Talpra Magyar Sport KupaTalpra Magyar Sport KupaTalpra Magyar Sport KupaTalpra Magyar Sport Kupa

A felnőttek különböző sportversenyeken egyéni és csoportos formában is kipróbálhatták erejüket, illetve részt vehettek a viccesebb ötkarikás játékokban. Ezekről bővebben Rozs Eszter Kőrösi ösztöndíjas ír cikkében, aki Mimaiban és Fort Lauderdalben nyújt szolgálatot. Vele voltam együtt, mint ösztöndíjas, és próbáltuk minden erőnkkel és odaadásunkkal a sport kupán lévő feladatokat a legjobban teljesíteni. Nagyon jó volt vele együtt dolgozni.

Én többször a gyermekekkel voltam együtt, ugyanis a mentorom, Butala Viktória a Mákvirágok Magyar Kisiskola- és Óvoda vezetője volt a Bukfenc Club koordinátora és főszervezője. A gyerekeknek szerveztünk kézműves foglalkozásokat, népi gyermekjátékokat is, melyek kifejezetten az ügyességi és erőjátékok kategóriájába tartoztak. Mivel idén az Olimpia volt a tematikája a 6. Talpra Magyar Sport Kupának, ezért a gyerekek versenyeit is ehhez mérten alakítottuk. Kipróbálhatták versenyszerűen az öttusát, majd futóversenyen mérhették össze képességeiket, de volt még a fiúk kedvence a foci bajnokság és gyermek kézilabdabajnokság is, ahol közösen tudtak játszani. A gyermekek ezeken kívül megismerkedtek az Olimpia történetével és a magyar olimpikonjainkkal. A program zárásaként a gyerekek egy műsort adtak elő a szülőknek, melyben a sportágakat vonultatták fel egy koreográfiában és a legfontosabb sporttal kapcsolatos viselkedést helyezték a középpontba, vagyis a. csapatban és egyénileg is fontos kitartást. A szervezők, Szikora Zsuzsa és férje Ferke, Ónody Schwindler Beáta és Tornyi Barnabás évek óta remek és kemény munkát végeznek, hogy összetartsák a sportjátékokkal, a küzdelemmel a floridai magyarságot. Jó érzés volt látni a kitartó munkájukat, és azt, hogy hogyan fektetik bele az összes energiájukat ebbe a remek rendezvénybe.

A fotókat mentomhelyettesem, Pazaurek Piros készítette.