Valentin napi bál a Montreáli Református Egyházban

/ Takácsy Dorka Kornélia /
takacsy.dorka.kornelia képe
Igazán kedves hagyomány a Montreáli Református Egyházban a Valentin napi bál. Ezt idén február 11-én, szombat este tartottuk. A templom közösségi terme, a szorgos kezeknek hála, már az ünnep előtt ünnepi díszbe és a Valentin nap színébe, pirosba öltözött, nem volt hiány az alkalomhoz illő, szivecskés dekorációkból sem.
Valentin napValentin napValentin napValentin nap

A színes forgatag este hatkor kezdődött, sokan már ajtónyitásra megérkeztek. 80 főt vártunk, de ennél többen is eljöttek a zord időjárás és a lefagyott utcák ellenére.

Amikor megtelt a terem és mindenki megtalálta és elfoglalta az ülésrend szerinti helyét, megkezdtük a vacsora felszolgálását, mely a Csillagösvény Egyesület önkénteseinek keze munkáját dicséri. Ínycsiklandó, magyaros fogások kerültek az asztalra: gyöngyöző húsleves, illatozó sült húsok, köretnek pedig lila káposzta, krumpli és gombaszósz. Desszert gyanánt mennyei gesztenyés bejgli került a tányérokra.

A vacsora elfogyasztása után az illusztris vendégsereg birtokba vette a táncteret. A zenéről és hangulatról Juhász Gyula DJ gondoskodott, magyar és külföldi táncdalokkal, örökzöld slágerekkel csábítva a parkettre a nagyérdeműt. Ez utóbbi olyannyira jól sikerült, hogy hajnali 1-kor a vendégsereg még mindig virtuóz módon ropta, a hatórai kezdés ellenére.

Minden kedves olvasónak boldog Bálint napot kívánunk!