Szent Miklós látogatása Chicagóban

Mikulás Ebéd és kirakodó vásár a chicagói magyar klub rendezésében

/ Szűcs János /
szucs.janos képe
A Hungarian (Magyar) klub of Chicago idén is megredezte, a már több évtizedes múltra visszatekintő Mikulás Ebédjét.
 A segitőkA varázslatCsirke paprikás Vásárban

December 2-án, vasárnap, a Donachue Svab Hall elnevezésű rendezvényház adott otthont a chicagói magyar közösség egyik legnagyobb téli eseményének. Szent Miklós püspököt (Szűcs János, KCSP ösztöndíjas) és segítőit (Iusco Bernadett és Rácz Eszter, KCSP ösztöndíjasok), a nagy létszámban összegyült magyar gyerekeken kívül, családtagjaik is kiváncsian várták. A szervezők kézműves kirakodó vásárral és finom vasárnapi ebéddel készültek az örömteli eseményre. A "püspöki" látogatást hangos énekszó és vidám gyerekzsivaly kísérte. Az ajándékok kiosztására sorban álló gyerekek közül, még az álltalában oly hangos és aktív nebulók közül is, volt, aki feszült várakozással közeledett a gyermekek jótevőjéhez. A mikuláscsomagon kívül, persze, minden csöppséghez volt egy két, hol dícsérő, hol pedig dorgáló szava, mondata. Így aztán megelégedve búcsúztatta énekszóval és kívánt jó utat a szeles város, Chicago magyar közössége Szent Miklós püspöknek.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is érkezett jutalom produkció. A mikulás bucsúját követően egy, a gyerekek által már jól ismert bűvész és artista zsonglőrködött – örömükre. 

A nagy sikerre való tekintettel, Demeter András, a magyar klub elnöke, a jövő évi viszontlátás reményében búcsúzott a résztvevőktől és a szervező bizottságtól.