Karácsony a Montreáli Első Magyar Református Egyházban

/ Takácsy Dorka Kornélia /
takacsy.dorka.kornelia képe
A december 18-i hétvégére Montreálban is igazán beköszöntött a tél. Az utak lefagytak, balesetek nehezítették a közlekedést – ám mindez nem szegte kedvét a református templomba igyekvőknek, akik igen nagy számban gyűltek össze a karácsonyi ünnepségre.

A nagytiszteletű György L. Attila lelkipásztor tartotta istentiszteletet szokás szerint a vasárnapi iskola gyermekeinek betlehemes előadása követte. A pásztorjátékban 13 gyerek szerepelt, akik nagyon lelkiismeretesen megtanulták a szövegüket, és sem az egybegyűltek nagy száma, sem a terem nagysága, sem a mikrofon nem rettentette őket vissza attól, hogy legjobb tudásuk szerint adják elő a darabot. A legkisebbektől a legnagyobbakig csodálatosan szerepeltek az összegyűlt szülők, rokonok, ismerősök, érdeklődők legnagyobb örömére.

A közönséget elbűvölte, ünnepi hangulatba kerítette a betlehemes, melyet egy nappal korábban a Magyar Otthon falai között is előadtak az időseknek, ott is osztatlan sikert aratva.

A darabot a hagyományokhoz híven ínycsiklandó karácsonyi ebéd követte, amely a Csillagösvény Egyesület önkénteseinek keze munkáját dicséri. Omlós, tepertős pogácsa, gazdag gulyásleves , mennyei mákos és diós bejgli került a terített asztalokra. Az ebéd végeztével felléptek a Bokréta táncegyüttes gyermekei, akik mezőföldi táncokból összeállított koreográfiát mutattak be Nyitrai Attila Péter együttesvezető közreműködésével. A fiúk botos, a lányok üveges tánccal kápráztatták el a nagyérdemű közönséget. Ezt követően táncba vitték a szülőket és a közönség táncoslábú tagjait is.

A műsor végeztével megérkezett köreinkbe a Mikulás is, aki hátán dagadó puttonnyal, kezében csörgős bottal, egy krampusz kíséretében kapaszkodott fel a színpadra. A legbátrabb gyerekek verssel és énekekkel köszöntötték őt, aki trónusára leülve nagy szeretettel fogadta őket, elbeszélgetett velük, és megajándékozta őket.

A rendezvény alatt míves mézeskalács karácsonyfadíszek is kaphatóak voltak,melyek bevétele a vasárnapi iskolát támogatta.

Áldott karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónak!