Húsvéti ünnepség a New York-i Arany János Magyar Óvodában, és Iskolában

/ Rácz Tímea Judit /
racz.timea.judit képe
Az Arany János Magyar Óvoda és Iskola, és a Tulipán Foundation közös családi húsvéti ünnepséget szervezett a New York-i Magyar Házban.
010203

A rendezvény során felelevenítettük a húsvéthoz kapcsolódó magyar szokásokat, valamint interaktív foglalkozások keretében kipróbáltuk a hagyományos magyar kézműves tevékenységeket. Lehetőség volt viaszos tojásírásra, nemezelésre, kötélverésre, kokárda és macskabölcső készítésre, rozettafestésre, tojásvadászatra, locsolásra és húsvéti ételkóstolásra.

A program közreműködői Fekete Ildikó (Junior Prima Díjas hímestojás-festő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere), Vetró Mihály (nemezkészítő, a Népművészet Ifjú Mestere, a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium művészeti vezetője) és Varga Mihály (faműves, a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium diákja) voltak.

A rendezvény csúcspontja a közös locsolóvers tanulás, és a húsvéti tojáskeresés volt. A legkisebbektől a felnőttekig mindenki nagy örömmel vett részt a rendhagyó szombati délelőttön. Az ilyen, és ehhez hasonló iskolai rendezvények lehetővé teszik a hagyományos magyar kultúra, tánc, zene, népművészet és gasztronómia megőrzését és ápolását. Ezáltal segítenek megőrizni, és átadni az identitást, és az értékeket a következő generációknak.