Rólunk írták

Elsődleges fülek

 • Hétvégi magyar iskola indulhat Paraguayban
  2019.01.31 magyaridok.hu

  Több száz olyan embert sikerült felkutatni Paraguayban, akinek magyar felmenői, kötődései vannak – nyilatkozta a Magyar Időknek Nagy Estilla Virág, aki a Kőrösi Csoma Sándor- program ösztöndíjasaként hét hónapot töltött el a dél-amerikai országban. Hozzátette: a paraguayi magyarok pontos száma azonban kérdéses, hiszen az attól függ, kit tekintünk magyarnak. Tapasztalatai szerint akad, aki harmadik generációs leszármazott, sohasem járt Magyarországon, nem is beszéli a nyelvünket, másoknak csak a házastársa volt magyar, ugyanakkor nagyon érdekli a kultúránk.

 • A Kőrösi Csoma Sándor Program hazatérő ösztöndíjasainak beszámolója
  2019.01.25 http://radioorient.hu
  Téma: A Kőrösi Csoma Sándor Program hazatérő ösztöndíjasainak beszámolója
  Megszólal: Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos és Patterman Renáta főosztályvezető-helyettes, Nemzetpolitikai Államtitkárság
  Szerkesztő-riporter: Adorján András, műsorvezető: Kecskés Noémi
   
 • Erősödtek a diaszpóra magyarsága és az anyaország közötti kapcsolatok
  2019.01.22 vasarnap.hu

  Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos összefoglalójában kiemelte a diaszpóra és Magyarország közötti kapcsolatok erősödését, valamint a Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjasainak sikeres tevékenységét.

  A Kőrösi Csoma Sándor-program keretében Latin-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland, valamint a Dél-afrikai Köztársaság magyar közösségeinél hét hónapon át szolgálatot teljesítő ösztöndíjasok hazatérése alkalmából rendezvényt tartottak, amelyen Szilágyi Péter is beszédet mondott.

 • Megerősödtek a diaszpóra és az anyaország kapcsolatai
  2019.01.22 888.hu

  Jelentősen hozzájárul a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasainak tevékenysége ahhoz, hogy a diaszpóra magyarsága és az anyaország kapcsolatai az elmúlt években megerősödtek - értékelt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten.

  Bővebben

 • Szilágyi Péter: Megerősödtek a diaszpóra és az anyaország kapcsolatai
  2019.01.22 www.vajma.info

  Hazatértek a Kőrösi Csoma Sándor Program déli féltekén szolgáló ösztöndíjasai

  (Budapesti tudósítónktól)

  Hazatértek a Kőrösi Csoma Sándor-program azon ösztöndíjasai, akik Latin-Amerika, Ausztrália, Új-Zéland, valamint a Dél-afrikai Köztársaság magyar közösségeinél teljesítettek szolgálatot.

  Bővebben

 • Interjú Eszes Judit New York-i KCSP-ösztöndíjassal
  2019.01.22 www.bocskairadio.org

  Eszes Judit Emília már a második évet tölti Kőrösi Csoma Sándor-ösztöndíjasként New Yorkban, az Amerikai Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat kötelékében. Részt vett az intézmény felújításának lebonyolításában, közösségi és kulturális programokat szervez, valamint fotószakkört vezet. Célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a diaszpórával, illetve a nemzetközi közösséggel a magyar kulturális értékeket. A január 20-i adásunkban Miklós Melánia készített vele telefonos interjút.

 • Kőrösi Csoma Scheme ‘Contributes to Cementing Ties with Diaspora Hungarians’
  2019.01.22 dailynewshungary.com

  The government’s Kőrösi Csoma Sándor Programme has greatly contributed to strengthening ties between Hungary and Hungarian communities worldwide, the ministerial commissioner in charge of the scheme said on Tuesday.

  Bővebben

 • Megerősödtek a diaszpóra és az anyaország kapcsolatai
  2019.01.22 www.kormany.hu

  Jelentősen hozzájárul a Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjasainak tevékenysége ahhoz, hogy a diaszpóra magyarsága és az anyaország kapcsolatai az elmúlt években megerősödtek - értékelt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten.

  Bővebben

 • Folyamatosan nő a Kőrösi Csoma Sándor program népszerűsége
  2019.01.22 hirtv.hu

  Évről évre népszerűbb a Kőrösi Csoma Sándor program, amely 2013 óta működik. A program célja, hogy a diaszpórában élő magyarokat összekapcsolja az anyaországgal. A több mint 150 ösztöndíjas fiatal nyelv és kultúrafejlesztéssel foglalkozik, összesen 25 országban támogatják a helyi magyar szervezetek fejlődését.

  Bővebben

 • Megerősödtek a diaszpóra és az anyaország kapcsolatai
  2019.01.22 magyaridok.hu

  Jelentősen hozzájárul a Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjasainak tevékenysége ahhoz, hogy a diaszpóra magyarsága és az anyaország kapcsolatai az elmúlt években megerősödtek – értékelt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten.

Oldalak