Rólunk írták

Elsődleges fülek

 • A nemzetpolitika zászlóshajója a Kőrösi és Petőfi program
  2019.06.20 M1

  Az M1 Ma estében is kiemelt téma volt a Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Program zárókonferenciája. A részletekről Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos számolt be.

  Bővebben

 • Interjú a KCSP ösztöndíjas Nagy Dórával
  2019.05.26 OMH Rádió

  2019. május 26-i rádióadás részeként interjút hallhatnak Nagy Dóra KCSP ösztöndíjassal.

  A felvételt itt találják: http://omh-ohcc.ca/hu/2019-majus-26-i-radioadas/

 • Húsvét a Magyar Házban 2019. - Ottawa
  2019.05.18 @OttawaiMagyarIskola

  Húsvéthétfőn összegyűlt az ottawai közösség apraja-nagyja, hogy Húsvét alkalmából együtt ünnepeljenek, éltessék a jeles naphoz tartozó népszokásokat. A gyermekek tojást festettek, díszítettek különböző technikákkal. Az érdeklődők húsvéti meséket, történeteket hallhattak és egyéb játékokat is kipróbálhattak. A várva-várt locsolást a legények, férfiak versmondása előzte meg: ki ismert, ki pedig maga költötte tréfás sorokkal köszöntötte a lányokat, asszonyokat. A jutalom sem maradt el, a lelkesen készített húsvéti tojások mind gazdára találtak.

 • Második család a diaszpórában
  2019.03.25 https://reformatus.hu

  „Ez nem csupán egy ösztöndíj, hanem annak a jele, hogy a diaszpórában élő magyarok is számon vannak tartva, figyelmet fordítanak rájuk az anyaországbeliek, és ahogyan az lehetséges, segítik és támogatják őket” – mondja Kertész Adrienn, aki olyan szerető és befogadó közösségre talált az Amerikai Egyesült Államokban, hogy egymás után két évben is megpályázta a Kőrösi Csoma Sándor-programot.

  Bővebben

 • Farsangi Bál és a Három Királyok koncert
  2019.03.01 Kossuth Ház Hírlap - Guelph

  Idén is megrendezésre került a Guelph-i és Kitcheneri Magyar Iskolák iskolai farsangja a Kossuth Házban. Február 23-án délután négykor kezdődött a mulatság, melyre a gyermekek szüleikkel, nagyszülőikkel érkeztek. 

  Bővebben

 • Kelet-Kanada: cserkészvezetők sikeres továbbképző hétvége
  2019.02.07 http://www.kmcssz.org

  2019. január 2. és 4. között rendezték meg az I. Kelet-Kanada cserkész vezetői napokat. A tábor helyszíne a Hamilton közelében fekvő, csodás természeti környezettel rendelkező Camp Seedrioru területe volt. Az első alkalomra 20-25 fős résztvevői társaság alakult ki.

  Bővebben

 • Évzáró rendezvények Ottawában cserkészszemmel
  2019.02.05 http://www.kmcssz.org

  Ahogy minden más magyar közösségben, a december az ottawai magyarok számára is egy eseménydús hónap. Tőszavakban: Mikulás-rendezvények, néptáncos előadások, karácsonyi műsor, betlehemezés, családlátogatás, süteményvásár. Nézzük azonban ezeket a programokat egy aktív ottawai cserkész szemszögéből…

  Bővebben

 • Hétvégi magyar iskola indulhat Paraguayban
  2019.01.31 magyaridok.hu

  Több száz olyan embert sikerült felkutatni Paraguayban, akinek magyar felmenői, kötődései vannak – nyilatkozta a Magyar Időknek Nagy Estilla Virág, aki a Kőrösi Csoma Sándor- program ösztöndíjasaként hét hónapot töltött el a dél-amerikai országban. Hozzátette: a paraguayi magyarok pontos száma azonban kérdéses, hiszen az attól függ, kit tekintünk magyarnak. Tapasztalatai szerint akad, aki harmadik generációs leszármazott, sohasem járt Magyarországon, nem is beszéli a nyelvünket, másoknak csak a házastársa volt magyar, ugyanakkor nagyon érdekli a kultúránk.

 • A Kőrösi Csoma Sándor Program hazatérő ösztöndíjasainak beszámolója
  2019.01.25 http://radioorient.hu
  Téma: A Kőrösi Csoma Sándor Program hazatérő ösztöndíjasainak beszámolója
  Megszólal: Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos és Patterman Renáta főosztályvezető-helyettes, Nemzetpolitikai Államtitkárság
  Szerkesztő-riporter: Adorján András, műsorvezető: Kecskés Noémi
   
 • Megerősödtek a diaszpóra és az anyaország kapcsolatai
  2019.01.22 www.kormany.hu

  Jelentősen hozzájárul a Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjasainak tevékenysége ahhoz, hogy a diaszpóra magyarsága és az anyaország kapcsolatai az elmúlt években megerősödtek - értékelt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten.

  Bővebben

Oldalak