Metroplex Magyar Cultural Circle

Kocsis Zsófia (2017)
Kocsis Zsófia (2017)
Pintér Vera (2019)
Pintér Vera (2019)

A dallasi Magyar klub (MMCC) fő célja, hogy az Észak-Texasban élő magyarokat összetartsa. A már hagyományossá vált magyar nemzeti ünnepekről való megemlékezés mellett kulturális rendezvényekkel is egyre szorosabb szálakat szövünk a magyarokkal együtt érző amerikai lakosok és a texasi magyarok között. Népzenét és népszokásokat ismertető találkozók szervezésével pedig hozzájárulunk a magyar hagyományok ápolásához, népszerűsítéséhez és megőrzéséhez.

2016-ban az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulóját különleges emlékprogrammal ünnepeltük meg, és a rendezvény csúcsát a „Bátorság a szabadságért, a Texasi 56-osok emlékeznek” című könyvünk jelentette. E kétnyelvű kiadvány az MMCC önkéntesinek elismerésre méltó munkájának gyümölcse, amivel tizenhat helybeli forradalmárunk hősi történeteit őriztük meg a jövő nemzedékeinek.     

Évtizedek óta szeretnénk egy önálló Magyar Házat alapítani, amely állandó helyet biztosítana a magyar történelem és nyelv tanításának, zenés, táncos találkozóknak. Bár e nemes tervünk még nem valósult meg, azért minden nyáron hétvégi magyar nyelvórákat tartunk kezdőknek és haladóknak. Ez az egyik legfontosabb és legsikeresebb programunk, és amikor Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjast tudunk fogadni, néptáncot is tanítunk a lelkes helyi érdeklődőknek.

Szervezetünk 2002 óta elismert „non-profit” kulturális szervezet, teljes mértékben az önkéntesek fáradhatatlan munkájával, és szerény tagsági díj valamint adományok bevételéből működik. Közösségünk bár létszámban nem tartozik a nagyobbak közé, de odaadásban, lelkesedésben és eredményeiben figyelemre méltó.

Honlapunk címe: www.magyarszo.net

Facebook oldalunk: https://hu-hu.facebook.com/DFWMagyar/