Garfieldi Magyar Cserkészcsapatok

Hadi Luca Mária (2022)
Hadi Luca Mária  (2022)
Hajdu Márton László (2023)
Nincs kép

A New Jersey állambeli Garfieldi Cserkészcsapatokhoz tartozik a 6. számú Gábor Áron fiú cserkészcsapat, és a 38. számú Rozgonyi Cicelle lány cserkészcsapat. Bár hivatalosan két csapat, de programok egyben vannak, jelenleg a csapatparancsnok is közös. A két csapatban összesen 50-en vannak. Kiscserkész és nagycserkész rajok működnek. Mindkét csapatot az 50-es években alapították (1954-ben a lányokét, 1956-ban a fiúkét.), ezalatt a közel 70 esztendő alatt igen szép történetet írtak a garfieldi cserkészek. Számos csapatparancsnok, kirándulás, tábor és élmény adatott nekik az évek alatt. 

Heti rendszeres összejöveteleiket szombaton délután tartják a Bodnár Gábor cserkészházban, Garfield-on. Őrsi és raji foglalkozások is vannak ilyenkor, melyeken fontos szerepe van a cserkésztudáson és játékokon kívül a magyar beszédnek, a magyar népdalok, mondókák és mondavilág megismerésének.  Az átlagos heti őrsgyűléseken túl nagyjából havonta van mindig valami extra cserkész program. Az év során az őszi, a téli és a tavaszi kirándulás fontos szereppel bír. Ősszel és tavasszal van egy kiscserkész kirándulás is. Ilyenkor elutaznak egy külső helyszínre egész hétvégére, vagy estig ott maradnak a csapatotthonban és különleges programokat szerveznek. A farsangi ebéd, az apák napi grillezés, vagy a húsvéti locsolkodás a csapatotthon kertjében mind az év csúcspontjaihoz tartoznak.

 A csapat részt vesz a körzeti és nagyobb cserkész eseményeken is, ahová a környékről jön több más cserkészcsapat is. Ilyen a tavaszi Kodály hétvége és az Akadályverseny, valamint a vezetőknek szóló New York körzeti vezetői hétvége és a novemberi KMCSSZ tiszti konferencia Fillmore-ban. A cserkészek aktívan részt vesznek a környék más magyar programjain, a közös megemlékezéseken a nemzeti ünnepeken, a templom évfordulóján. A legutóbbi Adventi vásáron a cserkészek játékszobával készültek, melyre az előkészület már hetekkel azelőtt elkezdődött.