Burg Kastl ALUMNI Egyesület

Munkácsy Katalin Fruzsina (2016, 2017)
Munkácsy Katalin Fruzsina (2016, 2017)
Bodorné Péter Judit (2022)
Bodorné Péter Judit (2022)

A mai Alumni egyesületünk elődje 1972-ben alakult, és egy ideig a kastli diákok érdekképviseleteként működött. Miután iskolánk 2006-ban csődbe ment és megszűnt, kötelességünknek tartottuk, hogy újjáélesszük az egyesületet. Szerettük volna volt gimnáziumunk szellemi és tárgyi hagyatékát megmenteni, illetve a jövő generáció számára átmenteni. Ebben a szellemben sikerült a német Alumni egyesületet „Csipkerózsika-álmából" felébreszteni, és újra hivatalosan, Burg Kastl Alumni e.V. címen bejegyeztetni. Egyesületünk további célja a volt kastli diákok összefogásának elősegítése, találkozók szervezése, és a kapcsolatok ápolása.

Ezért több online fórumot is létrehoztuk: egy honlapot (www.kastlalumni.eu), egy blogot (http://kastldiakok.blogspot.com) és egy Yahoo platformot. Egy régi diáktársunk nagylelkű anyagi segítségével megvásároltuk a megmaradt kastli tárgyi hagyatékot, könyveket, érettségi tablókat, néptánc kellékeket, évkönyveket, melyeket részben magyar iskoláknak ajándékozunk, részben kiállításokon mutatunk be.
2007-ben és 2008-ban több sikeres, úgy nevezett „kastli törzsasztal" találkozót szerveztünk Budapesten, Münchenben és Frankfurtban, amelyen minden kastlis generáció nagy számban megjelent. 2008 Pünkösdjén, volt iskolánk ötven éves évfordulójára egy nagyon sikeres találkozót szerveztünk, amelyen több mint ötszáz régi diák jött össze a világ minden tájáról.

Iskolánk történetének dokumentálása céljából sikerült elérnünk, hogy a DUNA TV egy filmet készített volt gimnáziumunkról, amelyben a Pünkösdi jubileumi találkozó megörökítése mellett bemutatja iskolánk múltját és beszámol Alumni egyesületünk céljairól és jövőképéről is. 

További céljainkhoz tartozik még a „Múlt a Jövőért Alapítvány" létrehozása, amely magyar kisebbségi iskolákat fog támogatni.