84. sz. Lehel Vezér Cserkészcsapat

Karakas Zoltán (2016)
Karakas Zoltán (2016)
Wack Krisztina Mária (2017)
Wack Krisztina Mária (2017)
Budaházy Árpád Pál (2018)
Budaházy Árpád Pál (2018)

A frankfurti cserkészcsapatot 1972-ben alapították. 2012-ben, a 40 éves cserkészjubileum alkalmából minden korosztály megjelent a csapat otthonában, és egy egész napos ünnepségsorozattal emlékeztek meg a múlt eseményeiről.

A csapat alapítója „Kornél Bá” felsorolta az alapítók neveit, megköszönte nekik a sok erőt és munkát, amit a cserkészcsapat felépítésébe és vezetésébe befektettek. Boldogan megállapította, hogy mennyi kiscserkész ül körülötte, akik a csapat jövőjét biztosítják. Köszöntötte azokat a mostani felnőtt cserkészeket is, akik egykor kiscserkészként, cserkészként kezdték a csapatban, és most saját gyerekeiket hozzák cserkészetre. Megköszönte hűségüket, kitartásukat, hiszen ők a követendő példaképek a magyarságtudat megtartásában a fiatalok számára.

A cserkészcsapat a fiataloknak tartott rendszeres foglakozások mellett különféle cserkésznapokat, ünnepségeket, táborokat, kirándulásokat illetve sportnapokat szervez, de aktívan részt vesz a környékbeli csapatok programjain is.

A csapat fontos részét képezi néptánc, hiszen a közös tánc nagymértékben segíti a barátságok és az összetartozás érzését a gyerekek, a fiatalok, a magyarok között.