Találkozás Ferenc pápával

/ Győriványi Csongor Márton /
gyorivanyi.csongor.marton képe
Szeptember utolsó napjait Belgiumban töltötte Ferenc pápa. Leuveni látogatása során a Collegium Hungaricum lakóival kimentünk megnézni, amikor átvonult a városon.
Gyülekeznek az érdeklődőkA Collegium Hungaricum csoportjaNagyon közelről láthattuk a Szentatyát

A több napos belgiumi tartózkodása folyamán Ferenc pápa sok eseményen vett részt. Az egyik ilyen a Leuveni Katolikus Egyetemen volt, ahol beszédet is tartott. Az egyetemet 1425-ben egy pápai bulla alapította meg, így 2025-ben ünnepli fennállásának 600 éves évfordulóját. Ez a jeles esemény indokolta a pápa leuveni látogatását.

A zártkörű, de online közvetített beszéde után Ferenc pápa végig vonult a városka központján, ahol a hűvös és esős idő ellenére is sokan várták. Mi már jóval a meghirdetett időpont előtt kimentünk, így az első sorban, egyből a kordon mögött tudtunk helyet foglalni.

Szerencsére a rossz időjárásra fel voltunk készülve, volt nálunk meleg ruha és esőkabát. Több mint egy óra várokozás után, végül megjelent Ferenc pápa és áldásokat osztogatva átvonult a hangulatos leuveni utcákon. Korai kiérkezésünknek köszönhetően, néhány méter távolságra láthattuk a Szentatyát.