Szent István napi ebéd a paraguayi magyarokkal

/ Katona Petronella Szandra /
katona.petronella.szandra képe
A Paraguayi Magyar Egyesület 2019. augusztus 18.-án tartotta nagyszabású ünnepi rendezvényét, amely minden évben az egyik legvártabb program az itteni magyarok körében.
Paraguayi magyarokSzent István napi ebéd ParaguaybanSzent István napi ebéd ParaguaybanSzent István napi ebéd Paraguayban

Az ünnepi ebéd vasárnap délután került megrendezésre a Restaurant Wilson′ del Crowne Plaza hotelben, ahol a négycsillagos szálloda magyar származású chefje, Bonaparte Daniel gondoskodott a magyar ízekről a vendégek nagy örömére. A hagyományos gulyásleves és töltött káposzta mellett túrós csusza, pörkölt és rakott krumpli is felkerült a büféasztalra. A desszertek között pedig a dobostorta képviselte a magyar ízvilágot. 

A rendezvényen több, mint 60 vendég vett részt, amely nagy sikernek számít az egyesület életében, hisz itt egy kis közösségről van szó. Az ebéden részt vett Tömböly Dénes tiszteletbeli konzul családjával és az egyesület távoli tagjai Ciudad del Estéből is, nagy távot megtéve az ünnepségen való részvételért.

Az ebéd remek alkalmat teremtett a további magyar családok megismerésére, az egyesület vezetősége örömmel vette a pozitív visszajelzéseket, és máris a következő kulturális rendezvény szervezésén gondolkodik.