"Nemzetek körhintája"

/ Sikentánc Szilveszter /
sikentanc.szilveszter képe
A Kossuth Néptáncegyüttes felnőtt csoportja visszatérő fellépője a Windsorban rendezendő multikulturális fesztiválnak a „Carrousel of Nations” -nek.
Windsor 2024

A többnapos esemény során az érdeklődők a különböző nemzetiségeknek otthont adó kultúrházakban nyerhettek bepillantást a sajátos kultúrákba, legyen szó gasztronómiáról, vagy színpadi bemutatókról.

A windsori magyarház kiváló házigazdája a programnak, de sajnos néptánccsoportjuk már nincs. Így a kossuthosok 2024. június 15-én nyolc előadást tartottak a folyamatosan cserélődő közönség számára. Minden alkalommal egy 35-40 perces műsort valósítottak meg a színpadon. Erre jelenleg kevés néptáncegyüttes képes akár Kanadában, akár az Egyesült Államokban. Az előadások minden esetben szűnni nem akaró tapssal értek véget. A hálás közönség nagy szeretettel fogadta a közös táncba invitálást is.

Az érdeklődők magyar étkeket fogyaszthattak, illetve magyar kézműves termékeket is vásárolhattak.

Ezen a napon közel 5000 ember találkozhatott a magyar népi kultúra színpadi formájával, a különböző magyar népviseletekkel, egyedi ízekkel. A közös utazás, a fellépésekre történő felkészülés, és azok lebonyolítása is nagy örömet okozott a számomra.