Mikulás ünnepség Hamburgban

Télapó itt van

/ Kövics Kitti /
kovics.kitti képe
A hamburgi magyar közösség 2018.12. 09-én tartotta a Mikulás ünnepségét. A jeles alkalomra két különleges vendéget is vártunk.
BetlehemezésKözös képMikulásnálTóth-Pál Zoltán mesemondó

December 9-én délután egyre gyakrabban nyílt ki az AlsterCity ajtaja, szüleikkel együtt érkeztek a gyerekek a hamburgi Mikulás ünnepségre.

A Mikulást megelőzően egy másik kedves és ismerős előadó vendéget vártunk. Tóth-Pál Zoltán két évig a Kőrösi Csoma Sándor Program keretében Nürnbergben tevékenykedett és eközben többször is ellátogatott Hamburgba. Idén nagy készülődéssel hívtuk őt vissza a Mikulás ünnepségünkre, hogy vendégelőadóként ismét egy interaktív, zenével egybekötött mesejátékkal varázsolja el a gyerekeket. Ezúttal Mátyás királyról, Burkus királyról, a juhászlegényről és annak aranyszőrű bárányáról, az igazmondás értékéről hallottunk mesét.

A meséhez elsőként egy bojtár nótát tanultunk meg, majd a nézők soraiból a szereplőket is kiválasztották. A gyerekek nagy figyelemmel kísérték a juhászlegény történetét, aki nem csak a királylány szívét, de a két király fele-fele királyságát is elnyerte. A mese közben megismerkedtünk több népi hangszerrel, köztük a kobozzal, és a dünnyögővel. Az előadás végén nagy örömbe, mulatozásba csaptunk, és egy közös táncolással ünnepeltük a juhászt és a királylányt.

A fergeteges mesejáték után mindenki csemegézhetett a finomabbnál finomabb süteményekből, majd miután jól laktunk újból elfoglaltuk helyünket, hogy megnézzük a Hamburgi Magyar Iskola alsó és felső tagozatosainak betlehemes játékát. A pásztorokat alakító nagyobbak a kis Jézus születésének történetét mesélték el, míg a kisebbek az angyalok énekszavával töltötték be a termet.

Ezt követően az est főszereplőjére készültünk. Zongora kísérettel Mikulás dalokat tanultunk, és a végére már olyan jól, és hangosan énekeltük őket, hogy a Mikulás is ideért hozzánk. Családonként, de személyre szóló üzenetekkel fogadta a Mikulás a gyerekeket, akik közül többen is egy kis műsorral is készültek számára.

 

Miután mindenki átvette ajándékát egy közös fényképre még összegyűltünk, megörökítve ezt a szép alkalmat.

Az est még nem ért véget! Míg a gyerekek a másik teremben játszhattak, a felnőttek nagy örömére ugyanis a koncertteremmé átalakult helyiségben mindezek után a gyerekzsivajt hátrahagyva Papp Lénárd zongorakoncertje következett, melyben blues, és jazz dalokat, improvizációkat, valamint a tehetséges fiatal virtuóz egyik saját szerzeményét hallgattuk meg. Idén a Mikulás így nem csak a gyerekeket, de a szüleiket is megajándékozta.