Mátyás, az igazságos – Uralkodói portré Zürichben

/ Heil Kristóf Mihály /
heil.kristof.mihaly képe
A 2018-as évet Mátyás király-emlékévnek nyilvánította a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság. Az emlékév aktualitását Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója szolgáltatja, illetve az, hogy az egyik legismertebb uralkodónk születésének 575. évfordulóját is 2018-ban ünnepeljük.
Mátyás király emlékéi előadás, Heil Kristóf Mihály KPCSMátyás király emlékéi előadás, Heil Kristóf Mihály KPCSMátyás király emlékéi előadás, Heil Kristóf Mihály KPCSMátyás király emlékéi előadás, Heil Kristóf Mihály KPCS

A világszerte megemlékezésekre készülő magyarság egyik első programjaként 2018. február 9-én, pénteken a Zürichi Magyar Egyesület és a Zürichi Ifjúsági Klub szervezett előadást Hunyadi Mátyás életéről, uralkodásáról és a koráról.

Az előadást Heil Kristóf Mihály KCSP ösztöndíjas történész tartotta. A teltházas programra a zürichi magyar misszió nagytermében került sor. Az izgatott érdeklődök hada már jóval a kezdés előtt megérkezett. Az előadást követően hosszas beszélgetés alakult ki, illetve spontán módon – a szervezett kereteken belüli „kérdéskörön” túl is – számos kérdéssel fordultak az előadóhoz.

A visszajelzések alapján sikeres, információdús és szórakoztató estén vettek részt a megjelentek.