Koncert a magyar államalapítás megemlékezésére

/ Mostafa Nóra Farida /
mostafa.nora.farida2023 képe
Buenos Airesben, a Hungária magyar klubban augusztus 27-én került megszervezésre a Szent István napi ünnepség. A megemlékezésen az Ars Hungária meghívására koncertet adtak a berissoi művészeti iskolák diákjai és a Zrínyi Ifjúsági Kör legidősebb korosztályának lány csoportja.
zenekoncertkoncertlány kórus

Az egy órás előadást a Zrínyi kör a lánykórusa nyitotta, amelyen olyan magyar dalokat énekeltek, mint a Tavaszi szél, Esik eső, Erdő erdő erdő és a Szellő zúg távol. 

A koncert további részében a szimfonikus zenekar tagjai adtak elő. A fiatalokból álló zenekar tagjai Buenos Aires-i berissoi iskolák tanulói, akik a program vezetőjének, Juan Carlos Herrero-nak köszönhetően tanulhatnak komolyzenét. 

A hátrányos helyzetű diákok számára a tehetséggondozó program hangszert is biztosít. Jelenleg a programban 5 és 28 év közötti diákok tanulnak.

Az iskola kapcsolata a Hungáriával régmúltra tekint vissza, hiszen a program vezetője korábban maga is a Coral Hungariaban énekelt és a 2001-ben megszervezett magyarországi kórusúton is részt vett a Buenos Aires-i magyar kolónia kórusával.

A zenekar Szent István napja alkalmából többek között Bartók Béla és Kodály Zoltán műveket is előadott.