Januári hírek Clevelandból

Újabb csoportok beindítása a néptánc területén!

/ Szabó János /
szabo.janos2023 képe
Elindítottam két gyermekcsoport oktatását 2024. január 10-én. Az első korcsoport 3,5 évestől 8 éves korig, szerdánként 18:00-tól, 19:00-ig részesül oktatásban. A második korcsoport 9 éves kortól 13 éves korig, szerdánként 19:00 órától 20:30 óráig próbálja kezét, lábát, fülét a zenéhez igazgatni. A kisebb csoportban 13 gyermek iratkozott be, a nagyobbakhoz 8 fő jelentkezett.

Már decemberben elindult egy felnőtt csoport is 15 fővel, akik csak a saját örömükre akarnak táncolni. Hetente egyszer, csütörtökönként tartjuk az összejöveteleket. A 22-35 év közötti fiatalok nagyon jól érzik magukat a próbákon, de inkább közösségi találkozásoknak írnám le ezeket az alkalmakat.

Archív fotók digitalizálása.

Elindítottam a cserkészeknél fellelhető fotók digitalizálását. Körülbelül 5.000 kép áll jelenleg a rendelkezésemre, de még nagyon sokan jelezték, náluk is vannak képek, melyek jó lenne, ha egy helyre kerülnének.

Pályázatok.

Az Akroni Magyar – Amerikai Klub egyik vezetőségi tagjával beszéltem a 2023-as pályázati elszámolás ügyében, melyben a pályázó által kiírt elvárásokat magyaráztam el. Nehezen értik meg a leírtakat, mivel az USA-ban teljesen mások az elszámolási kötelezettségek. Háromszor is találkoztunk januárban.

Cserkészek.

Január 26-28 között a cserkészek téli táborában vettem részt, ahol péntek este elmondtam egy mesét, melyből a szombati tábortűznél keretmeseként a rajok bemutatták tanulságát a mesének. 27-én délelőtt és délután két rajonként néptáncot tanítottam. Szombat este a tábortűz után a nagy cserkészeknek táncházat tartottam, mely után, még a vezetőség külön kérte, egy órában legyen még táncoktatás. Éjjel egy órakor hagytuk abba, de még utána leültünk beszélgetni. Vasárnap reggeli után volt a hazautazás.