Havas Judit előadása a Hamiltoni Arany János Magyar Iskolában

/ Kürti Csaba /
kurti.csaba képe
Különleges kulturális élményben lehetett része a Hamiltoni Arany János Magyar Iskola diákjainak. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész egy közel két órás műsorral kedveskedett a magyar iskola diákjainak, szüleiknek és barátaiknak. Versek, prózák, dalok, táncok és még egy közös verselemzés is belefért a változatos műsorba.
Havas Judit előadása a Hamiltoni Arany János Magyar IskolábanHavas Judit előadása a Hamiltoni Arany János Magyar IskolábanHavas Judit előadása a Hamiltoni Arany János Magyar IskolábanHavas Judit előadása a Hamiltoni Arany János Magyar Iskolában

Havas Judit már nem először jár a Hamiltoni Magyar Iskolában. Előző látogatása óta eltelt közel másfél évtized, de a kedves emlékeket azóta is őrzi. Akkor egy halloween-i mulatságra érkezett, így öröm volt újra megtekinteni a régi idők fényképeit.

Művészete és hatalmas rutinja lekötötte még a legkisebb gyermekek figyelmét is, és közben a felnőtteknek is élményt nyújtott. A változatos műsorszámok miatt pedig csak úgy elröppent a velünk töltött több mint másfél óra. De nem csak magának tartotta meg a színpadot, hanem megosztotta az iskolásokkal is, akik elmondhatták a nemrég tanult verseiket is. Nagy élmény volt hallgatni a fiatalokat, akik a művésznő tanácsait szem előtt tartva elmondták verseiket. Pontosan azokat a verseket, amiket két héttel korábban a szavaló esten is elmondtak. A mester tanácsai olyan hatással voltak rájuk, hogy a rögtönzött eladásuk jobban sikerült mint a korábbi szavaló est során elhangzott műsorszámuk. Ezek a pillanatok bizonyítják, hogy mennyire fontos, hogy értő és szakértő kezek terelgessék a fiatalokat az irodalom és a kultúra minden területén.

Bízunk benne, hogy a jövőben is vendégül láthatjuk Juditot, élvezhetjük művészetét és tanulhatunk határtalan tudásából.