Évnyitó a Readingi Magyar Iskolában

/ Bodor Esztella /
bodor.esztella képe
2019. szeptember 7-én, szombat délután becsengettek a Readingi Magyar Iskolában is. Az foglalkozásoknak a Caveshami Metodista Templom ad helyet. Az év első tanítási napja mellett nyílt napot is tartottunk, így alkalmuk nyílt az újaknak tapasztalatot szerezni és dönteni, hogy szeretnének-e csatlakozni az iskolához. Nagy örömünkre szolgált, hogy sok új diákot köszönthetünk idén.
Readingi Magyar IskolaReadingi Magyar IskolaReadingi Magyar IskolaReadingi Magyar Iskola

Az évnyitó előtti héten lelkesen készülődtünk. Mindenki igyekezett a legizgalmasabb játékokkal, foglalkozásokkal várni a diákokat. A tanárok közös célja volt, hogy minél nagyobb lelkesedést váltsunk ki a gyerekekből és következő alkalommal is fülig érő szájjal érkezzenek hozzánk. Sok levélváltás, adminisztratív teendők és megbeszélés előzte meg az első alkalmat, melynek meg is lett az eredménye. Hiszen több szülő jelezte az esemény után, hogy milyen jól szervezett, izgalmas délutánban volt része.
Bábozással, arcfestéssel, népi játékokkal és kézműveskedéssel is vártuk a gyerekeket. Emellett nagy büszekeséggel tölt el minket, hogy ebben az évben először vette kezdetét a Ringató foglalkozás is, melynek keretében a szülők, nagyszülők a csöppségekkel együtt merülhetnek el a magyar mondókák, énekek, népi játékok világában. Az évnyitóval egybekötött nyílt nap végén harminckettő gyermek iratkozott be, így négy csoportot sikerült indítanunk a korosztályoknak megfelelően.

A Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként teljesen újként csöppentem a readingi magyar közösségbe. Boldogan tapasztaltam, hogy mindenki kedvesen és érdeklődve fogadott. Így még motiváltabb vagyok, hogy mindent megtegyek azért, hogy az itteni magyar közösség virágba boruljon. Nagy várakozással a lelkünkben, csupa szívvel indulunk neki az új évnek a szülői munkaközösség aktív tagjaival, a diákokkal és a tanárokkal együtt.